По стъпките на катарите - самолетна екскурзия

Дати:
По стъпките на катарите - самолетна екскурзия
3998 лв.
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет от София

Чудите се какво е общото между Богомилството и Катарството в Средновековна Западна Европа? Сега е моментът да разберете. Елате на едно вълнуващо приключение с ДАН Травел, което ще ви отведе в сърцето на Южна Франция в родината на катарите, за да открием връзката между тях и учението на Поп Богомил, зародило се по българските земи и излязло много извън пределите на Средновековна България. След това пътуване ще разберете защо Папа Инокентий III се страхува толкова от катарите и заповядва да бъдат избивани, ще откриете коя е Eсклармонд дьо Фоа и каква е връзката ѝ с Боян Мага. Ще си отговорите на много въпроси, свързани с българската история и много нови ще се появят.

Не чакайте последния момент, групата е малка и местата са ограничени!
 

Цена на човек в двойна стая: 3998.00 лева*
 

ЗАПИТВАНЕ ТУК

*Цената е валидна при група от мин. 14 човека.
При несъбран минимум от пътуващи цената може да бъде променена, като заявилите я могат да се откажат или да си доплатят за по-малък брой пътуващи.
Срок за уведомяване дали е събран минимум туристи: 60 дни преди датата на пътуването, 25.07.2023ПРОГРАМА:
30.09.2023 София-Барселона
Среща на летище София за полет от София до Барселона. Посрещане на летище Барселона. Следва обиколен тур с местен екскурзовод на Барселона. Автобусът ще ви вземе от хотела, за да минете по Булевард Пасаж де Грасия и известните къщи на каталунския архитект Антонио Гауди – Каса Батло и Каса Мио, за да пристигнем в парка Гюел, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, където ще се насладите на приятна разходка. След което обиколката ще продължи с посещение на катедралата Саграда Фамилия, една от най-известните катедрали, която Гауди остава незавършена при смъртта си.  Трансфер до хотела.
Настаняване и нощувка.
 
01.10.2023 Барселона – Андора - Каркасон
Закуска в хотела, след което следва отпътуване от Барселона през Андора за Каркасон (Франция), (около 7-часов трансфер).
Пътуването до Андора ще продължи около 3 часа през красиви лъкатушни пътища през планинските проходи. Ще се насладите на величието на Пиринеите и ще имате възможност да напазарувате в Андора, където магазините са освободени от мита. След като разгледате Андора, пътуването ще продължи към Каркасон, където ще пристигнете около 20.00 ч. Настаняване в хотела и нощувка.
 
02.10.2023 Каркасон
Закуска в хотела, след което следва среща с местния екскурзовод за обиколка на Каркасон Легендата разказва, че когато Карл Велики обсадил града, владетелката на крепостта Мадам Каркас наредила да хвърлят от кулата заклано прасе, натъпкано със слама, за да му покаже, че има достатъчно провизии, за да издържат обсадата. И чудото станало, Карл Велики вдигнал обсадата, а камбаните забили звучно сон-сон в знак на победата, което се сляло с името на хитрата владелка. Така градът получил своето име. Градът е един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, с най-дългата крепостна стена, която може да видите. Средновековната Цитадела (La Cite de Carcassonne) доминира в Стария град, а приказната смесица от кули, наблюдателници, подвижни мостове и назъбени парапети ще ви пренесе в недалечното минало, което не винаги е приятно.
Това е мястото, където започва 500-годишния „лов на вещици“ и белязва историята на Каркасон, а и световната история с процесите на Инквизицията. Това е последната крепост на катарите, хората, които отричали земните блага и смятали всичко земно за дело на Дявола. Също като последователите на поп Богомил и българските богомили и те били гонени, убивани, горени живи на клада, затова че се осмеляват да критикуват Църквата и духовенството за разкоша и изобилието, в което живеят, докато обикновеният човек страда в нищета и бедност. Къщата, в която някога са провеждани заседанията на Инквизицията днес е музей и пази спомена за това колко е струвал живота през Средновековието.
Свободно време и нощувка в Каркасон.
 

03.10.2023 Керибюс, Монсегюр и Фоа
Закуска в хотела. Среща с местния екскурзовод и отпътуване към Керибюс. Всяка година хиляди пристигат тук, за да видят с очите си крепостта, известна като райското кътче за катарите, т.к. със своето местоположение, сгушена на върха на скала на височина над 700 м приютява редица от най-известните катари по време на Албигойския кръстоносен поход, започнат от Папа Инокентий III, за да прочисти областта Лангедок от тяхната „ерест“,  с което се институционализират Доминиканския орден и се дава безгранична власт на Инквизицията. Историческото значение на Албигойския поход се изразява в това, че насилието, което кръстоносците упражняват е крайно дори са средновековните представи, към Франция се прибавят земи, които до този момент са били по-близки в културно и езиково отношение до Каталония.

По пътя към Керибюс ще се посети и крепостта Монсегюр и полето на Изгорените – мястото на последната битка с кръстоносците от Албигойския кръстосен поход. Тук 15 рицари и около 100 военни успяват да отблъскват в продължение на близо година обсадата на крепостта от многократно превъзхождащия ги противник в лицето на кръстносците и баските наемници (армия от около 10 000 човека, предвождана от сенешела на Каркасон). В крайна сметка крепостта е превзета и е договорено двуседмично примирие, в което всички, които са в крепостта трябва да се отрекат от вярата си или да бъдат изгорени. Никой от около 200 монаси и монахини катари не предава вярата си и след двуседмичен пост и молитва сами се отправят към издигнатата от кръстоносците, други 25 човека от рицарите катари се самоубиват. Легендата гласи, че 3 или 4ма от катарите успяват да се измъкнат от крепостта, като отнасят със себе си безценните съкровища на катарите, между които и Светия граал. Замъкът Монсегюр е построен по проект на българските богомили и слънчевата, сакрална геометрия.
След Монсегюр ще спрете и във Фоа. Какво свързва Фоа с България? Отговорът е много прост - дъщерята на господаря на Фоа - Есклармонд дьо Фоа. За нея се разказват легенди, а една от тях твърди, че е била посветена в богомилството наричано във Франция катарството лично от българина Боян Мага, когато е още на 16 години. Историческите сведения казват, че това се случва от българина Никита, но така или иначе тя приела катарството по един изключително бляскав начин с цел да даде пример на хората, обединила всички владетели от Пиренеите срещу властта на римските понтифи и тиранията на местните абатства. Изповядвала и спазвала религията на Духа и така се превърнала в просветлената Есклармонд, а изгаряните на клади катари умирали с вярата, че там някъде на скалата в Монсегюр една млада господарка, облечена в бяло, издигнала ръце към слънцето, въплъщава съвършената чистота на вярата им.
Нощувки в Каркасон.
 
04.10.2023 Алби, Мезаме и Перпинян
След закуска в хотела следва отпътуванекъм Алби. През 12 и 13 в. градът е центърнакатарството, а по името му те често са наричани и албигойци. През 1208 г. Папа Инокентий III заедно с краляна Франция предприемат кръстоносен поход срещукатарите, т.нар. Албигойски кръстоносен поход, като катарите са унищожени, Алби преминава под влиянието на френската корона, а областта към Франция и влиза в редиците на католицизма. Към края на 13 век 
епископът Бернар дьо Кастане построява укрепен епископален дворец и впечатлителна катедрала, за да засили влиянието на католицизма в областта и която ще видите днес.
След посещението на Алби следва посещение на Мазаме и музея на катарството в града. Тук са събрани ръкописи, Библии и други исторически сведения за живота на катарите в продължение на 3 столетия.
И накрая денят ще завърши в Перпинян, някогашната столица на кралете от Майорка и графовете Русийон. Перпинян е последният голям град от областта Лангедок преди испанската граница.
Нощувка в Перпинян.
 
05.10.2023 Перпинян
Закуска в хотела и ден за свободно време и развлечение.
 
06.10.2023 Перпинян-Жирона - Барселона
Закуска в хотела, след която следва отпътуване за Жирона. Жирона е столицата на испанската провинция Каталуния и място, където се намира най-големият и добре запазен еврейски квартал в Испания. Тук ще имате възможност да разгледата Катедралата на Жирона и да се запознаете с историята на града.
Нощувка в Барселона.
 
07.10.2023 Барселона - София

 

Край на програмата!

Цената включва

 • Самолетен билет София-Барселона-София с включени летищни такси и чекиран багаж (цената е валидна към 10.04.2023 и подлежи на препотвърждаване към момента на издаване на билетите поради промени в летищните такси).
 • Настаняване по програмата
 • 2 нощувки със закуска в Барселона в хотел Rialto 3* или подобен
 • 3 нощувки със закуска в Каркасон в хотел Style Carcassonne или подобен
 • 2 нощувка със закуска в Перпинян в хотел Ibis Style Perpignan или подобен
 • Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод, описана в програмата ден по ден
 • Входни такси по програмата: Саграда Фамилия, Катедралата в Жирона, Шато де Керибюс, Фоа, Монсегюр, катедралата Света Сесилия в Алби, музея на катарството в Мазаме
 • Водач от страна на туроператора по време на пътуването
 • Медицинска застраховка за цялото пътуване

Цената не включва

 • Всичко неописано в цената включва.
 • Възможност за доплащане за вечери: 280 евро за целия престой
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“ – може да бъде сключена допълнително до 5 дни от сключване на договора за организирано пътуване както в наш офис, така и в офис на застрахователна компания или застрахователен брокер – цената варира от сумата, която се застрахова и времето, което остава до пътуването – между 3% и 5% от стойността на пътуването

Други

Полетно разписание:
Часовете на полета са ориентировъчни и могат да претърпят промени!
30.09.2023 София Барселона 07:00 - 09:10
07.10.2023 Барселона София 09:50 - 13:30
Всички часове са в местни времена!

Необходими документи за пътуване:

 • Лична карта или международен паспорт
 • Няма изисквания, свързани с Ковид 19

Анулации, промени, плащания:
Цената е валидна към 10.04.2023 и подлежи на препотвърждение при издаване на самолетните билети (поради промени в летищните такси).
 
Резервацията се счита за направена при заплащане на депозит в размер на 30% от пътуващ.
До 90 дни преди датата на пътуването доплащане до 50% от  стойността на пътуването.
До 60 дни преди пътуването доплащане до 75% от стойността на пътуването.
Доплащане до 100% - 30 дни преди датата на пътуването.
Анулации без неустойка могат да бъдат правени до 72 часа от момента на резервацията.
Анулации, направени след 72я час от момента на резервацията, подлежат на следните неустойки:

 • От 72 часа до 90 преди отпътуването в размер на неустойките, начислени от страна на авиокомпанията и местните доставчици на услугите
 • От 89 дни до 30 дни преди датата на пътуването в размер на 50% от стойността на пътуването.
 • От 29 до 0 дни преди датата на пътуването – възстановява се само сума, която бъде възстановена от страна на местните контрагенти (за транспорт, хотелско настаняване, самолетни билети и пр.). В противен случай неустойката е 100% от стойността на пътуването.

Туроператорът си запазва правото да променя реда на екскурзиите и дните на провеждане на програмата при спазването на пълно изпълнение на цялата програма, ако обстоятелствата го наложат.

Оферта № Е853


Задай въпрос
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах
Политика за определяне на правилата за достъп до лични данни
 
Администратор на лични данни за целите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитатана физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и в съответствие с националните закони и подзаконови актове се явява ДАН ТРАВЕЛ ЕООД, гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 36, ет.6, ап. 17.

 
 1. Определения
Термини като „лични данни”, „обработване” и пр. са по смисъла на чл. 4 на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и е в съответствие с националните закони и подзаконови актове.
 1. „Лични данни” означава всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко (вкл. чрез трети лица), без значение по един или повече признаци.
 2. „Субект на данни” означава физическо лице, чиито лични данни се събират, обработват и т.н., без значение по какъв начин и от коя от страните.
 3. „Обработване на лични данни” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана/и с лични данни или с набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, съхраняване, изтриване и пр.
 
 1. Настоящата политика има за цел да регламентира правилата за достъп от страна на служители на дружеството до данни на субекти на личните данни, които се обработват от администратора.
 
ДАН Травел ЕООД събира и обработва единствено данните на лица, необходими за извършване на предлаганата туристическа услуга и ги пази отговорно и законосъобразно. В това си качество ДАН Травел действа като обработващ на лични данни.
 
ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ЛИЦЕ, отговарящо за защита на личните Ви данни:
 

 
 1. При прилагане на политиката следва да бъдат спазвани и техническите и организационни мерки за сигурност, подробно описани в Инструкцията за защита на лични данни, с която всички служители са запознати.
 
 1. Лични данни, които ДАН Травел ЕООД събира и обработва са:
 
„Обикновени” лични данни:
 • Собствено име, презиме и фамилия
 • Домашен или служебен адрес
 • Дата на раждане/възраст, ЕГН
 • Имейл адрес
 • Номер на лична карта/паспорт за самоличност и свързаните с това дата на издаване и дата на изтичане на съответния документ
 • Адрес на интернет протокол (IP)
 • Идентификационен номер на „бисквитка” – нашите сайтове www.dantravel.bg, www.go2plovdiv.bg използват бисквитки, без които нито един от сайтовете не би могъл да предостави коректни услуги. Посещавайки някои от нашите сайтове, субектът приема използването на бисквитки.
Видове бисквитки, които използват нашите сайтове са:
Задължителни бисквитки, които са необходими за правилното функциониране на системата на уейбсайтовете, като позволяват да се поддържа логическата сесия между клиентския браузер (профил) и сървъра.
Аналитични бисквитки, които дават информация за броя посещения на сайтовете ни и благодарение на тях се анализира дали нашите потребители работят лесно с него и дали сме отговорили на често задавани въпроси (бисквитки на Google Analytics). Те не дават иннформация за лични данни, а само показват колко страници са били разгледани, колко пъти са били посетени дадени страници, от какъв вид устройство и са анонимни. За Google Analytics използваме и анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp, като аналитичните данни се пазят за максимум 50 месеца.
Функционални бисквитки, които позволяват предоставянето на по-персонализирана услуга (например запазване на последно търсене на оферта) и така да се използват оптимално функциите на сайта, като те не съхраняват лична информация.
Бисквитки за прецизно таргетиране, динамичните бисквитки на Facebook, Google и др. не използваме.
Субектът може сам да управлява настройките на бисквитките, които се получават от нашите сайтове чрез настройките на браузера, който ползва.
 
„Специални” категории данни
 • ЕГН (единен граждански номер) за случаите, когато това е необходимо, за да може да изпълним договорните си отношения или сме задължени по закон.
 • Чувствителни данни – данни за здравословното ви състояние чрез болничните листове (само за наши служители)
 • Родствени връзки, когато това е необходимо за изпълнението на договорните отношения например при оферти за меден месец или годишнини, както и за малолетни/непълнолетни лица под опека на субекта.
 
 1. Източници на лични данни
 • Директно от субекта
 • Обществено достъпен публичен регистър – ТР, ИР, Национален туристически регистър към Министерство на туризма
 • Туристически агенти, които се явяват обработващи данните за целите на туристическите услуги, които предоставяме.
 • Туроператори-партньори
 • Фирми, които се явяват обработващи лични данни (например при фирмени пътувания, инсентиви и др.)
 
 1. Цели и принципи на използването на лични данни, които се събират и обработват от ДАН Травел ЕООД
 • Обработването на личните данни на субекта са във връзка и с цел да се изпълни и/или сключи договор за предоставяне на туристическа услуга – организирано пътуване, отделен елемент от пътуване или свързана с него услуга като например лична карта/паспорт са необходими при хотелско настаняване/издаване на бордна карта/списъци за преминаване на границата, телефонен номер/имейл ни е необходим за обратна връзка със субекта – изпращане на документи за пътуване и пр., ЕГН за сключване на задължителната медицинска застраховка за пътуване в чужбина и пр. на основание чл. 6 ал. 1 от Регламента: Изпълнение на задълженията на ДАН Травел ЕООД по договор, в това число: за защита на правата и законните интереси на лицата, които засягат субекта или представляваните от него лица, за да може да защитим жизнено важни техни интереси (при настъпването на застрахователно събитие, необходимост от промени по резервация и пр.)
 • С цел спазването на законовото задължение, което се прилага спрямо ДАН Травел ЕООД
 • За целите на законния интерес на ДАН Травел ЕООД
 • За целите на директния маркетинг
 • Изрично получено съгласие от субекта като клиент на ДАН Травел ЕООД
 
 1. Основания за събирането на лични данни
 • Обработването е необходимо за спазване на законновите ни задължения
 • По силата на сключен договор за изпълнение на определени услуги със субекта на лични данни
 • Въз основа на заявка по телефон, факс, на място в офиса или чрез друго средство за масова комуникация.
 • Въз основа на интереси, преследвани от нас или от трети страни – наши партньори, които биха били следните:
*легитимният ни интерес е пряко свързан с осъществения от нас предмет на дейност за изпълнение на договорните ни отношения за предоставяне на съответната услуга
*интересите ни и тези на трети страни в областта на търговията, правната сигурност и данъчната политика произтичат от естеството на осъществяваната от нас търговска дейност.
*трети страни, които работят с нас са счетоводна кантора, туроператори, агенти, превозвачи, адвокати, екскурзоводи, застрахователи и пр., чийто интерес произтича пряко от упражняваната от тях дейност.

 
 1. Личните данни се съхраняват от ДАН ТРАВЕЛ ЕООД на хартиен носител (под формата  на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, издадени самолетни билети/бордни карти) или в електронен вариант (под формата на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, самолетни билети/бордни карти и пр. документи, свързани с пътувания) и в съответствие с изискванията на Закона за туризма, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и договорите, Конвенция за международно гражданско въздухоплаване, Статут и регулации на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), Международна конвенция за превоз на пътници и багаж по железници (С IV), Международна конвенция за железопътни превози (COTIF), ЗДДС за целите на данъчното облагане, Закона за гражданската регистрация (необходим, за да се настаните на мястото, където ще отседнете), Закона за банките и банковите разплащания, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Кодекс за застраховането, Регламент (ЕС) №1177/2010, Регламент (ЕО) № 261/2004 и други нормативни актове, които пряко или непряко уреждат взаимоотношенията между субекта и администратора на на лични данни.
 
 1. Право на достъп до тези данни имат
 • само оторизираните за това служители на ДАН Травел като това става с определени нива на достъп до определена по вид лична информация, която е предварително дефинирана за всеки отделен служител.
 
Достъпът на служителите се осъществява по следния начин: чрез потребителско име и парола в електронна система, в която се отчита и записва както момента на достъпа, така и нивото на достъп, до което имат право съответните служители.
В длъжностната характеристика на всеки от служителите са предвидени специфични задължения във връзка с достъпа до личните данни, като всеки служител е запознат със задълженията си и е получил екземпляр от длъжностната характеристика.
Служителят получава парола за достъп при започване на работа и има право да я използва за периода на времетраене на трудовия договор и само в рамките на работните дни и работното му време или извън тях в случаите, когато това се налага по обективни причини (обаждане от субекта във връзка с неточно, непълно или пр. изпълнение на договорните отношения, във връзка с искане за оказване на съответната помощ на субекта във връзка с определени туристически услуги и пр.) Неизпълнението на това задължение се счита за нарушение. При прекратяване на трудовия договор паролата за достъп на съответния служител се изтрива/унищожава.
Паролата се променя веднъж на три месеца, както и по желане на работодателя в случай на съмнения за злоупотреба с информацията, до която служителят има достъп.
Служителите, които имат достъп до системите със записи, нямат право да предоставят паролата си за достъп на друг служител или на външно лице.

 
 • Туристически агенти и членове на БАТА и АБТТА, вписани в националния туристически регистър към Министерстово на туризма и/или съответните туристически регистри в чужбина (т.6 от ПРЗ на Закона за туризма)
 • Хотелиери (Закон за гражданската регистрация)
 • Обслужващата ни счетоводна фирма (Закон за счетоводството)
 • Администрации, пред които кандидастваме за визи
 • Авиопревозвачи и членове на ИАТА
 • Превозвачи, когато е необходимо включително и по силата на международни договори
 • Застрахователни компании
 • НАП
 • Органите на държавната власт
 • Адвокатската кантора/юрист в случай на защита на лигитимния ни интерес
 1. Принципи при обработването на лични данни
 • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност
 • Ограничение на целите на обработване
 • Съотносимост с целите на обработването и свеждане до минимум на събраните данни
 • Точност и актуалност на данните
 • Ограничение на съхранението с оглед постигането на целите
 • Цялостност и поверителност на обработване и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
 
 1. ДАН Травел ЕООД не събира и не обработва лични данни по подразбиране.
 2. Съгласие за предоставяне на лични данни
Със сключването на договор за организирано пътуване/заявка за издаване на самолетен билет или договор за предоставяне на друга туристическа услуга субекта изрично декларира, че доброволна и при спазването на всики законови основания за изискването на личните му данни ги е предоставил, като предварително се е запознал с политиката на ДАН Травел за събирането, обработването и съхравянавето на лични данни, достъпна и на сайтовете на ДАН Травел ЕООД.
Съгласието си относно обработването на лични данни може да бъде оттеглено след писмено заявяване за оттегляне на съгласие в свободна форма на място в офисите или чрез имейл (писмо) по всяко време след приключване на договорните отношения между администратора и субекта.
Администраторът се задължава да заличи личните данни на субекта, който е пожелал това изрично, но спазвайки всички нормативни актове, които касаят дейността му и с оглед на времето, за което те го задължават да пази съответните лични данни, ако това е записано в тези нормативни актове.
 1. ДАН Травел предоставя личните данни на субекта на държави извън ЕС само и единствено в случаите, когато това се налага от договорните отношения (настаняване в страна извън ЕС или други туристически услуги, които трябва да бъдат осъществени на територия на страна извън ЕС).
 2. ДАН Травел НЕ продава лични данни на никого.
 3. ДАН Травел съхранява личните данни в срокове, регламентирани от
 • Законови основания
 • По чл. 91 от Закона за туризма – 2 години от изтичане на договора и допълнително 6 месеца за движение на правна преписка, ако има такава
 • До изтичане на общата 5-годишна давност при договорните отношение на основание чл.111 от Закона за задълженията и договорите (с възможност за удължаване до 6 месеца, ако има движение по правна преписка)
 • 10 (десет) години по Закона за счетоводството и/или завършване на ревизията и/или насрещната проверка от НАП, ако същата не е приключила до изтичането на този 10-годишен период.
 • При трудови и осигурителни правоотношения 50 (петдесет) години
 • При съдебни производтсва до изтичане на 5 години след архивиране на делото в съда (с оглед на събиране на разноски)
 • При договорни основания (освен ако обработването не е законово и ако Закона не ни задължава да запазим данните за по-дълъг срок)
 • При закупуване на самолетен билет и/или хотелска резервация чрез ДАН Травел ЕООД – до завършване на съответното пътуване.
  Данните могат да бъдат запазени след това, ако субектът е създал потребителски профил с цел да ползва отстъпки и пр.
 • След изтичане на срока, в който могат да се предявят на претенции по договора
 1. Субектът има право:
 • Да поиска копие или достъп от/до личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от ДАН Травел ЕООД  по всяко време и в удобен за прехвърляне към друг администратор на лични данни вид,без да бъдете възпрепятствани от наша страна.
 • Да поиска коригиране без ненужно забавяне на неточни лични данни, както и да бъдат заличени вече неактуални такива данни.
 • Да поиска заличаване на лични данни при наличието на някои от следните основания
 • Данните вече не са необходими за целта, за която са били събрани
 • Оттеглено е съгласието за събирането и съхранието им
 • Когато обработването им е незаконосъобразно
 • Когато трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо администратор на лични данни
 • Да поиска ограничаване на обработването на лични данни, като в този случай те могат да бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът трябва да е задължително в писмен вид.
 • Да оттегли съгласието за обработка на лични данни по всяко време писмено към администратора
 • Да възрази срещу определени видове обработка като директен маркетинг
 • Да възрази срещу автоматизирана обработка на лични данни
 • На жалба до Европейския надзорен орган в случай на нарушаване на правата съгласно горепосоченото и приложимо законодателство за защита на личните данни, както следва: КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Гр. София 1592, бул. Проф Цветан Лазаров 2, тел. 02 915 3 518, klzd@government.bg, klzd@cpdp.bg
 
 • ДАН Травел ЕООД може да откаже заличаването на лични данни по следните причини:
 • За спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнение на задача от обществен интерес
 • По причини от обществен интерес
 • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни изледвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането целите на това обработване.
 • За установяване, упражняване или защита на правни интереси
 • При упражняването правото на свобода на изразяването и правото на информация
 
 
 Настоящата политика е приета и одобрена със заповед на Изпълнителния директор. ​​