КУБА - ПУРИ, РОМ, САЛСА И ИСТОРИЯ - ОБИКОЛЕН ТУР 12 ДНИ

Дати:
КУБА - ПУРИ, РОМ, САЛСА И ИСТОРИЯ - ОБИКОЛЕН ТУР 12 ДНИ
3644 лв.
Продължителност: 12 дни / 10 нощувки
Вид транспорт: Самолет от София

Посочената цена от 3644 лева не включва самолетен билет!
Цена на човек в двойна стая + самолетен билет: 6344 лева

ЗАПИТВАНЕ ТУК

ПРОГРАМА

01.12.2023 София- Хавана
Среща на летище София за полет от София през Истанбул до Хавана. 

02.12.2023 Хавана 
Посрещане на летище Хавана от представител на фирмата-партньор. Трансфер и обиколен тур на Хавана  с открити стари розови лимузини който ще ви покаже най-доброто от Хавана – площада на Революцията, Националния театър, Плаза де Армас, Военната крепост, Катедралата Сан Кристобал, Цветния квартал Фустерландия.  Старата част на Хавана е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и ще ви очарова с калдъръмените си улички и бароковите и неокласически сгради, а на площадите може да си представите какъв е бил животът в Хавана преди 200 г. И понеже Куба е известна не само с висококачествените си пури, но и с неповторимия си ром ще посетим и Музея на рома, където ще може да опитате истински кубински ром. И как да опознаем една страна, ако не опитаме местните специалитети? Помислили сме и затова с обяд в местен ресторант, а след това разходка по небезизвестния булевард Малекон, замислен като крайбрежна улица в началото на 20 в. и частично реализиран към 1902  г. е с дължина около 7 км и свързва Старата част на Хавана с новия бизнес квартал Ведадо и по цялото му протежение може да видите сгради от 20 век в различни стилове включително Неомавритански. Нощувка.

03.12.2023 Хавана – Винялес – Хавана
Закуска в хотела. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба,  близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще разгледаме и ранчото на Бенито, ще видим как се правят пурите и ще ги свият пред нас. Нощувка в Хавана.

04.12.2023 Хавана
Закуска в хотела, след която следва обиколка на Хавана, по време на която ще посетим улицата на афрорумба културата Callejon de Hammel и крепостта, пазила залива на Хавана през вековете, ще се изкачим и до статуята на Исус Христос, от където се открива невероятна гледка към залива на Хавана. А за финал ще посетим и резиденцията на известния бохем и автор на „Стареца и морето“ Ернест Хемигуей. Вечерта по желание може да отидем и да потанцуваме в Буена виста сошъл клуб. Нощувка в Хавана.

05.12.2023 Хавана - Варадеро
Закуска и отпътуване към Варадеро, където ще разгледате къщата на американския милиардер Дюпон, избрал Варадеро за лятната си вила. Следващата спирка за снимки ще е най-високият виадукт в Куба Puente de bacunayagua, след което продължаваме към Матанзас – типичния колониален град, като по пътя ще видим и делтата на река Канимар и накрая ще завършим с почивка на плажа във Варадеро. Хотелът е на база ол инклузив, така че насладете се на кубинската храна и напитките. Нощувка.

06.12.2023 Варадеро-Бока де Гуама-Лагуна дел Тезоро-Сиенфуегос
Закуска в хотела и в ранната сутрин отпътуване за Бока де гуама, намиращо се в най-южната кубинска провинция Матансас. Ще спрем в националния парк Сиенага де Сапата, част от който е Гуама – дванадесет малки острова, свързани помежду си с дървени мостове, възстановено селище на индианците Таино . Денят едва започва, а вие ще се качите на лодка, с която да достигнете до индианското селище, заобиколени от богати на различни видове животни води, в които крокодилите също не са рядкост. Ще се запознаете с културата на таините и ще видите как са изглеждали техните колиби, ще чуете легендата за съкровищата им и защо лагуната се казва точно Laguna del Tesoro. Обиколката ни ще продължи към Залива на прасетата (Bahia de Cocinos), където се намира Плая Хирон, малък плаж, който става сцена на кръвопролитни битки по време на инвазията на кубински изгнаници от 1961 г. Тук ще посетим и музея, където ще може да видите материали, посветени на тази битка.
И денят е все още в своя разгар, затова след Плая Хирон следва посещение на Сиенфуегос, където ще се запознаем с централния площад, където се намират и всички по-забележителни сгради като театъра Томас Тери, дворецът Фере,  както и дворецът де Вайе, разположен в историческа сграда, датираща от началото на 20 в., превърната днес във висококатегориен хотел. Ще има и час свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Нощувка в Сиенфуегос.

07.12.2023 Сиенфуегос-Тринидад
Закуска в хотела, след което следва отпътуване за Тринидад, като по пътя ще отделим време за водопадите Ел Ничо в планината Ескамбрай. При пристигането си в Тринидад ще посетим Музея на романтиката, находящ се в стария дворец на графовете на Каса Брунет. Сградата е завършена през 1808 г. и вътре може да се запознаете с живота на буржоазията от 19 в. в Тринидад. Не случайно градът е наречен град-музей, с неговата над 500-годишна история, цветните улички запазената колониална архитектура той е един от най-красивите градове в двете Америки, в което ще имате възможност сами да се убедите. И понеже ако не опитате Канчанчара, все едно не сте били в Тринидад (все пак се твърди, че легендарният коктейл е създаден именно тук в Тринидад), ще имате възможност да посетите бара La Canchanchara, където да релаксирате на чаша канчанчара (дегустацията не е включена в цената). Нощувка в хотел в Тринидад.

08.12.2023 Тринидад
Закуска в хотела, след което ще продължим нашето кубинско пътешествие с националния резерват Парк ел Кубано в близост до Тринидад, където ще може да видите различни диви птици, сред които и Ел Токороро, избрана за символ на Куба заради цветовете си бяло, синьо и червено като националното знаме на Куба. Ще посетим красив водопад с кристални води. Следобед свободно време, за да се насладите на плажа на Тринидад. Възможност за гмуркане всред пъстри корали или само сноркелинг.  Нощувка.

09.12.2023 Трининад – Санта Клара – Кайо Санта Мария
Закуска в хотела, след която продължаваме с посещение на Вале де лос инхениос. Част от чара на Тринидад се дължи именно на това място, където се отглежда захарната тръстика. Тук ще може да се насладите на архитектурата от 19 в., да опитате сок от захарна тръстика и да потанцувате салса на площада. А след това ще продължим към Санта Клара, където се намира музея и мавзолея на Че Гевара, който ще посетим, ще разгледаме историческата част на Санта Клара и ще продължим към Кайо Санта Мария. Ще преминем по 45-километровата магистрала над морето, за да стигнем в късния следобед още един от най-красивите морски курорти на Куба. Вечеря в хотела. Нощувка.

10.12.2023 Кайо Санта Мария
Закуска в хотела и свободен ден, за да се насладите на кубинското слънце и пясъчните плажове. Хотелът е на Ол инклузив, така че ще може да се възползвате и от храната и напитките на Куба. Нощувка.

11.12.2023 Кайо Санта Мария
Закуска в хотела и свободен ден за плаж и почивка. Нощувка

12.12.2023 Кайо Санта Мария-Хавана
След обяда в хотела отпътувме за Хавана, където ще пристигнем в ранната вечер. Настаняване в хотел. Възможност за посещение на кабаре Тропикана. Нощувка

13.12.2023 Хавана-София
В ранната сутринта трансфер от хотела в Хавана до летището за полет от Хавана през Истанбул до София.

14.12.2023 Пристигане в София.

 

 

Край на програмата!


 
 

Цената включва

Цената е валидна при група от мин. 4 човека и максимум 15 човека.

Цената и програмата са валидни до запълване на наличните места.

 • Самолетен билет: София-Истанбул-Хавана-Истанбул-София с един чекиран багаж до 23 кг на човек и ръчен багаж до 8 кг с включени летищни такси към 01.07.2023 (подлежат на препотвърждение към момента на издаване на билетите).
 • Настаняване по програмата
  • 3 нощувки в Хавана в хотел 4* Palacio Faril Boutique или подобен със закуска
  • 1 нощувки във Варадеро в хотел 5* Starfish Varadero или подобен на база ол инклузив
  • 1 нощувка в Сиенфуегос в хотел 4* La Union Cienfuegos или подобен със закуска
  • 2 нощувка в Тринидад в хостел Hostal Casa Tuto & Cary или подобен със закуска
  • 3 нощувки в хотел 5* в Кайо Санта Мария – Melia Cayo Santa Maria или подобен на база ол инклузив
 • Екскурзионна програма с гид на български, описана в програмата ден по ден:
 • Панорамна разходка с открити стари лимузини из Хавана и пешеходна обиколка на Хавана с включен обяд по триспенно меню и включен вход за музея на рома
 • Еднодневен тур из Винялес с включени всички входове за посещаваните обекти и обяд по тристепенно меню
 • Полудневен тур из Хавана с включени всички входове за посещаваните обекти (Замъка Ел Морро, къщата музей на Хемингуей, улицата на Афро румба Културата)
 • Екскурзия и трансфер до Варадеро с включени всички входове
 • Екскурзия и трансфер до Гуама, Плажа Хирон и Сиенфуегос с включени всички входове и трансфери
 • Панорамна обиколка на Сиенфуегос
 • Посещение на водопада Ел Ничо с включена входна такса
 • Панорамен тур из Тринидад с включен музея на романтиката
 • Посещение на водопада Ел Кубано с включена входна такса
 • Посещение на красив плаж до Тринидад с корали
 • Трансфер до Кайо Санта Мария с долината Инхениос, Кулата, мавзолея на Че, Санта Клара с включени всички входове за посещаваните обекти и трансфери
 • Трансфер от Кайо Санта Мария до Хавана и на другия ден до летището.
 • Медицинска застраховка за цялото пътуване

Цената не включва

 • Всичко неописано в цената включва.
 • Възможност за допълнително посещение в Хавана – Тропикана шоу - 90 евро с транспорта и вип място на сцената с включена 1 бутилка ром на 4 човека, ядки и безалкохолно.
  Тропикана шоу с транспорта, вип място на сцената, бутилка ром на 4 човека и вечеря – 110 евро
 • Концерт на Буена Виста Сосиал Клуб 40 евро с транспорта и включени 3 коктейла на човек или 60 евро с включени 3 коктейла и тристепенно меню вечеря
 • Сим карти с интернет 40 евро на човек с неограничен интернет.
 • ВИЗА за Куба – 60 лв на човек (необходими документи: копие на паспорт)
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“ – може да бъде сключена допълнително до 5 дни от сключване на договора за организирано пътуване както в наш офис, така и в офис на застрахователна компания или застрахователен брокер – цената варира от сумата, която се застрахова и времето, което остава до пътуването – между 3% и 5% от стойността на пътуването

Други

Полетно разписание:

Часовете на полета са ориентировъчни и могат да претърпят промени!
1   TK   1032   01DEC София Истанбул   1555  1825   
2   TK    183    02DEC Истанбул Хавана   0210  0715   
3   TK    183    13DEC Хавана Истанбул   0840  0855 +1 
4   TK   1031   14DEC Истанбул София   1445  1505   

+1* - кацане на следващия ден
Всички часове са в местни времена

Необходими документи за пътуването:

 • Международен паспорт
 • Виза за Куба
 • Попълнена анкетна карта онлайн
 • Няма изисквания, свързани с Ковид 19

 

Анулации, промени и заплащания:

Цената е валидна към 01.07.2023 и подлежи на препотвърждение при издаване на самолетните билети (поради промени в летищните такси).

Резервацията се счита за направена при заплащане на депозит в размер на 500 евро от пътуващ.
До 90 дни преди датата на пътуването доплащане до 50% от  стойността на пътуването.
До 60 дни преди пътуването доплащане до 75% от стойността на пътуването.
Доплащане до 100% - 30 дни преди датата на пътуването.
Анулации без неустойка могат да бъдат правени до 72 часа от момента на резервацията.
Анулации, направени след 72. час от момента на резервацията, подлежат на следните неустойки:

 • От 72 часа до 90 преди отпътуването в размер на неустойките, начислени от страна на авиокомпаниите

 • От 89 дни до 30 дни преди датата на пътуването в размер на 50% от стойността на пътуването.

 • От 29 до 0 дни преди датата на пътуването – възстановява се само сума, която бъде възстановена от страна на местните контрагенти (за транспорт, хотелско настаняване, самолетни билети и пр.). В противен случай неустойката е 100% от стойността на пътуването.

Оферта № Е789


Задай въпрос
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах
Политика за определяне на правилата за достъп до лични данни
 
Администратор на лични данни за целите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитатана физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и в съответствие с националните закони и подзаконови актове се явява ДАН ТРАВЕЛ ЕООД, гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 36, ет.6, ап. 17.

 
 1. Определения
Термини като „лични данни”, „обработване” и пр. са по смисъла на чл. 4 на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и е в съответствие с националните закони и подзаконови актове.
 1. „Лични данни” означава всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко (вкл. чрез трети лица), без значение по един или повече признаци.
 2. „Субект на данни” означава физическо лице, чиито лични данни се събират, обработват и т.н., без значение по какъв начин и от коя от страните.
 3. „Обработване на лични данни” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана/и с лични данни или с набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, съхраняване, изтриване и пр.
 
 1. Настоящата политика има за цел да регламентира правилата за достъп от страна на служители на дружеството до данни на субекти на личните данни, които се обработват от администратора.
 
ДАН Травел ЕООД събира и обработва единствено данните на лица, необходими за извършване на предлаганата туристическа услуга и ги пази отговорно и законосъобразно. В това си качество ДАН Травел действа като обработващ на лични данни.
 
ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ЛИЦЕ, отговарящо за защита на личните Ви данни:
 

 
 1. При прилагане на политиката следва да бъдат спазвани и техническите и организационни мерки за сигурност, подробно описани в Инструкцията за защита на лични данни, с която всички служители са запознати.
 
 1. Лични данни, които ДАН Травел ЕООД събира и обработва са:
 
„Обикновени” лични данни:
 • Собствено име, презиме и фамилия
 • Домашен или служебен адрес
 • Дата на раждане/възраст, ЕГН
 • Имейл адрес
 • Номер на лична карта/паспорт за самоличност и свързаните с това дата на издаване и дата на изтичане на съответния документ
 • Адрес на интернет протокол (IP)
 • Идентификационен номер на „бисквитка” – нашите сайтове www.dantravel.bg, www.go2plovdiv.bg използват бисквитки, без които нито един от сайтовете не би могъл да предостави коректни услуги. Посещавайки някои от нашите сайтове, субектът приема използването на бисквитки.
Видове бисквитки, които използват нашите сайтове са:
Задължителни бисквитки, които са необходими за правилното функциониране на системата на уейбсайтовете, като позволяват да се поддържа логическата сесия между клиентския браузер (профил) и сървъра.
Аналитични бисквитки, които дават информация за броя посещения на сайтовете ни и благодарение на тях се анализира дали нашите потребители работят лесно с него и дали сме отговорили на често задавани въпроси (бисквитки на Google Analytics). Те не дават иннформация за лични данни, а само показват колко страници са били разгледани, колко пъти са били посетени дадени страници, от какъв вид устройство и са анонимни. За Google Analytics използваме и анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp, като аналитичните данни се пазят за максимум 50 месеца.
Функционални бисквитки, които позволяват предоставянето на по-персонализирана услуга (например запазване на последно търсене на оферта) и така да се използват оптимално функциите на сайта, като те не съхраняват лична информация.
Бисквитки за прецизно таргетиране, динамичните бисквитки на Facebook, Google и др. не използваме.
Субектът може сам да управлява настройките на бисквитките, които се получават от нашите сайтове чрез настройките на браузера, който ползва.
 
„Специални” категории данни
 • ЕГН (единен граждански номер) за случаите, когато това е необходимо, за да може да изпълним договорните си отношения или сме задължени по закон.
 • Чувствителни данни – данни за здравословното ви състояние чрез болничните листове (само за наши служители)
 • Родствени връзки, когато това е необходимо за изпълнението на договорните отношения например при оферти за меден месец или годишнини, както и за малолетни/непълнолетни лица под опека на субекта.
 
 1. Източници на лични данни
 • Директно от субекта
 • Обществено достъпен публичен регистър – ТР, ИР, Национален туристически регистър към Министерство на туризма
 • Туристически агенти, които се явяват обработващи данните за целите на туристическите услуги, които предоставяме.
 • Туроператори-партньори
 • Фирми, които се явяват обработващи лични данни (например при фирмени пътувания, инсентиви и др.)
 
 1. Цели и принципи на използването на лични данни, които се събират и обработват от ДАН Травел ЕООД
 • Обработването на личните данни на субекта са във връзка и с цел да се изпълни и/или сключи договор за предоставяне на туристическа услуга – организирано пътуване, отделен елемент от пътуване или свързана с него услуга като например лична карта/паспорт са необходими при хотелско настаняване/издаване на бордна карта/списъци за преминаване на границата, телефонен номер/имейл ни е необходим за обратна връзка със субекта – изпращане на документи за пътуване и пр., ЕГН за сключване на задължителната медицинска застраховка за пътуване в чужбина и пр. на основание чл. 6 ал. 1 от Регламента: Изпълнение на задълженията на ДАН Травел ЕООД по договор, в това число: за защита на правата и законните интереси на лицата, които засягат субекта или представляваните от него лица, за да може да защитим жизнено важни техни интереси (при настъпването на застрахователно събитие, необходимост от промени по резервация и пр.)
 • С цел спазването на законовото задължение, което се прилага спрямо ДАН Травел ЕООД
 • За целите на законния интерес на ДАН Травел ЕООД
 • За целите на директния маркетинг
 • Изрично получено съгласие от субекта като клиент на ДАН Травел ЕООД
 
 1. Основания за събирането на лични данни
 • Обработването е необходимо за спазване на законновите ни задължения
 • По силата на сключен договор за изпълнение на определени услуги със субекта на лични данни
 • Въз основа на заявка по телефон, факс, на място в офиса или чрез друго средство за масова комуникация.
 • Въз основа на интереси, преследвани от нас или от трети страни – наши партньори, които биха били следните:
*легитимният ни интерес е пряко свързан с осъществения от нас предмет на дейност за изпълнение на договорните ни отношения за предоставяне на съответната услуга
*интересите ни и тези на трети страни в областта на търговията, правната сигурност и данъчната политика произтичат от естеството на осъществяваната от нас търговска дейност.
*трети страни, които работят с нас са счетоводна кантора, туроператори, агенти, превозвачи, адвокати, екскурзоводи, застрахователи и пр., чийто интерес произтича пряко от упражняваната от тях дейност.

 
 1. Личните данни се съхраняват от ДАН ТРАВЕЛ ЕООД на хартиен носител (под формата  на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, издадени самолетни билети/бордни карти) или в електронен вариант (под формата на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, самолетни билети/бордни карти и пр. документи, свързани с пътувания) и в съответствие с изискванията на Закона за туризма, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и договорите, Конвенция за международно гражданско въздухоплаване, Статут и регулации на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), Международна конвенция за превоз на пътници и багаж по железници (С IV), Международна конвенция за железопътни превози (COTIF), ЗДДС за целите на данъчното облагане, Закона за гражданската регистрация (необходим, за да се настаните на мястото, където ще отседнете), Закона за банките и банковите разплащания, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Кодекс за застраховането, Регламент (ЕС) №1177/2010, Регламент (ЕО) № 261/2004 и други нормативни актове, които пряко или непряко уреждат взаимоотношенията между субекта и администратора на на лични данни.
 
 1. Право на достъп до тези данни имат
 • само оторизираните за това служители на ДАН Травел като това става с определени нива на достъп до определена по вид лична информация, която е предварително дефинирана за всеки отделен служител.
 
Достъпът на служителите се осъществява по следния начин: чрез потребителско име и парола в електронна система, в която се отчита и записва както момента на достъпа, така и нивото на достъп, до което имат право съответните служители.
В длъжностната характеристика на всеки от служителите са предвидени специфични задължения във връзка с достъпа до личните данни, като всеки служител е запознат със задълженията си и е получил екземпляр от длъжностната характеристика.
Служителят получава парола за достъп при започване на работа и има право да я използва за периода на времетраене на трудовия договор и само в рамките на работните дни и работното му време или извън тях в случаите, когато това се налага по обективни причини (обаждане от субекта във връзка с неточно, непълно или пр. изпълнение на договорните отношения, във връзка с искане за оказване на съответната помощ на субекта във връзка с определени туристически услуги и пр.) Неизпълнението на това задължение се счита за нарушение. При прекратяване на трудовия договор паролата за достъп на съответния служител се изтрива/унищожава.
Паролата се променя веднъж на три месеца, както и по желане на работодателя в случай на съмнения за злоупотреба с информацията, до която служителят има достъп.
Служителите, които имат достъп до системите със записи, нямат право да предоставят паролата си за достъп на друг служител или на външно лице.

 
 • Туристически агенти и членове на БАТА и АБТТА, вписани в националния туристически регистър към Министерстово на туризма и/или съответните туристически регистри в чужбина (т.6 от ПРЗ на Закона за туризма)
 • Хотелиери (Закон за гражданската регистрация)
 • Обслужващата ни счетоводна фирма (Закон за счетоводството)
 • Администрации, пред които кандидастваме за визи
 • Авиопревозвачи и членове на ИАТА
 • Превозвачи, когато е необходимо включително и по силата на международни договори
 • Застрахователни компании
 • НАП
 • Органите на държавната власт
 • Адвокатската кантора/юрист в случай на защита на лигитимния ни интерес
 1. Принципи при обработването на лични данни
 • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност
 • Ограничение на целите на обработване
 • Съотносимост с целите на обработването и свеждане до минимум на събраните данни
 • Точност и актуалност на данните
 • Ограничение на съхранението с оглед постигането на целите
 • Цялостност и поверителност на обработване и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
 
 1. ДАН Травел ЕООД не събира и не обработва лични данни по подразбиране.
 2. Съгласие за предоставяне на лични данни
Със сключването на договор за организирано пътуване/заявка за издаване на самолетен билет или договор за предоставяне на друга туристическа услуга субекта изрично декларира, че доброволна и при спазването на всики законови основания за изискването на личните му данни ги е предоставил, като предварително се е запознал с политиката на ДАН Травел за събирането, обработването и съхравянавето на лични данни, достъпна и на сайтовете на ДАН Травел ЕООД.
Съгласието си относно обработването на лични данни може да бъде оттеглено след писмено заявяване за оттегляне на съгласие в свободна форма на място в офисите или чрез имейл (писмо) по всяко време след приключване на договорните отношения между администратора и субекта.
Администраторът се задължава да заличи личните данни на субекта, който е пожелал това изрично, но спазвайки всички нормативни актове, които касаят дейността му и с оглед на времето, за което те го задължават да пази съответните лични данни, ако това е записано в тези нормативни актове.
 1. ДАН Травел предоставя личните данни на субекта на държави извън ЕС само и единствено в случаите, когато това се налага от договорните отношения (настаняване в страна извън ЕС или други туристически услуги, които трябва да бъдат осъществени на територия на страна извън ЕС).
 2. ДАН Травел НЕ продава лични данни на никого.
 3. ДАН Травел съхранява личните данни в срокове, регламентирани от
 • Законови основания
 • По чл. 91 от Закона за туризма – 2 години от изтичане на договора и допълнително 6 месеца за движение на правна преписка, ако има такава
 • До изтичане на общата 5-годишна давност при договорните отношение на основание чл.111 от Закона за задълженията и договорите (с възможност за удължаване до 6 месеца, ако има движение по правна преписка)
 • 10 (десет) години по Закона за счетоводството и/или завършване на ревизията и/или насрещната проверка от НАП, ако същата не е приключила до изтичането на този 10-годишен период.
 • При трудови и осигурителни правоотношения 50 (петдесет) години
 • При съдебни производтсва до изтичане на 5 години след архивиране на делото в съда (с оглед на събиране на разноски)
 • При договорни основания (освен ако обработването не е законово и ако Закона не ни задължава да запазим данните за по-дълъг срок)
 • При закупуване на самолетен билет и/или хотелска резервация чрез ДАН Травел ЕООД – до завършване на съответното пътуване.
  Данните могат да бъдат запазени след това, ако субектът е създал потребителски профил с цел да ползва отстъпки и пр.
 • След изтичане на срока, в който могат да се предявят на претенции по договора
 1. Субектът има право:
 • Да поиска копие или достъп от/до личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от ДАН Травел ЕООД  по всяко време и в удобен за прехвърляне към друг администратор на лични данни вид,без да бъдете възпрепятствани от наша страна.
 • Да поиска коригиране без ненужно забавяне на неточни лични данни, както и да бъдат заличени вече неактуални такива данни.
 • Да поиска заличаване на лични данни при наличието на някои от следните основания
 • Данните вече не са необходими за целта, за която са били събрани
 • Оттеглено е съгласието за събирането и съхранието им
 • Когато обработването им е незаконосъобразно
 • Когато трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо администратор на лични данни
 • Да поиска ограничаване на обработването на лични данни, като в този случай те могат да бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът трябва да е задължително в писмен вид.
 • Да оттегли съгласието за обработка на лични данни по всяко време писмено към администратора
 • Да възрази срещу определени видове обработка като директен маркетинг
 • Да възрази срещу автоматизирана обработка на лични данни
 • На жалба до Европейския надзорен орган в случай на нарушаване на правата съгласно горепосоченото и приложимо законодателство за защита на личните данни, както следва: КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Гр. София 1592, бул. Проф Цветан Лазаров 2, тел. 02 915 3 518, klzd@government.bg, klzd@cpdp.bg
 
 • ДАН Травел ЕООД може да откаже заличаването на лични данни по следните причини:
 • За спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнение на задача от обществен интерес
 • По причини от обществен интерес
 • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни изледвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането целите на това обработване.
 • За установяване, упражняване или защита на правни интереси
 • При упражняването правото на свобода на изразяването и правото на информация
 
 
 Настоящата политика е приета и одобрена със заповед на Изпълнителния директор. ​​