Виртуална разходка до остров Лефкада

Дати:
Виртуална разходка до остров Лефкада
0 лв.
Продължителност:
Вид транспорт: Собствен транспорт
Остров Лефкада е едно от онези места, което всеки мечтае да посети – екзотична атмосфера, спирaща дъха природа, слънчево време, вкусна храна, гостоприемни домакини и едни от най-красивите плажове с тюркоазено синя вода, красиви бели камъчена и пясък!
Разположен в западната част на Гърция, между островите Корфу и Кефалония, остров Лефкада е четвъртият по големина от групата на Йонийските острови. Заедно с множеството малки островчета, пръснати около него (Меганиси, Каламос, Кастос, Скорпиос, Скорпиди, Мадури, Спарти, Тилия, Китрос и други) Образуват община Лефката, с едноименна столица, разположена на източния бряг на острова.

Като почти всеки гръцки остров, така и Лефкада има своите древногръцки митове и легенди, които неизменно са наситени с много романтика и драматизъм. И двете легенди тук са свързани с Нос Лефкада, откъдето се считало, че е най-краткият път към подземното царство на Хадес. Единият мит разказва за богинята Афродита, която след като изгубва своя любим Адонис идва на острова, и скача в морето в опит да се самоубие от мъка. Тогава Персефона помолила съпруга си Хадес да опрости греха на Афродита и да я върне в света на живите. От същия нос се хвърля във вълните и древногръцката поетеса Сафо, която се разделила с живота си в името на любовта. В чест на тази саможертва идва и името на острова – Лефкада от Лефкас петра (бели скали), тъй като скалите, от които Сафо полетяла са бели на цвят. Според друга легенда пък, островът е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа.

Разположението му е превърнало Лефкада във важно стратегическо място от дълбока древност. Още докато си проправяте път към острова ще  видите поредица от крепости, сред които и датиращата от 14-ти век Санта Маура – носеща венецианското име на острова. Тези защити не успяват да предпазят острова от Османско нашествие, което започва през 1476 година. Малко по-късно венецианците успяват да осъществят контрол над Лефкада, който запазват до идването на Наполеон през 1797 г. През 1810 г. британците поемат командването над Йонийските острови, който продължава до 1864 година, когато Лефкада, заедно с останалите острови влиза в пределите на гръцката държава.

Днес остров Лефкада е място, което привлича посетители от цял свят – тук се срещат хора с много различни интереси, а островът е готов да им предложи незабравими изживявания!
Лефкада се различава от останалите гръцки острови с това, че е единственият който е свързан с континента чрез дълъг път преминаващ през лагуни и свързан с 30 метров мост. След като преминете през моста, пътя ви се рзделя на два основни пътя   - единият ви отвежда към източната част на острова, а другият към западната.

Повечето туристически атракции са съсредоточени на източното крайбрежие. В останалата част и особено в по-отдалечените селца традиционната култура и обичаи продължават да са на почит, а животът на местните е запазил автентичния си характер и почти не се е променил.

Град Лефкада се намира в най-северният край на острова, точно след моста, по който се влиза от континенталната част на Гърция. Градът е малък и може да го прекосите за 10 минути – но това не го прави по-малко привлекателен. Особедно интересен е районът около главния площад Platia Ayiou Spyridhonos и главната улица. Голяма чат от града е пешеходна, главно заради малките и тесни улички. В центъра на Лефкада ще намерите множество богато декорирани църкви, като много от тях съдържат редки произведения от Йонийската живописна школа, включително и от нейният основател, родом от остров Закинтос – Панайотис Доксарас. Тук може да посетите малкият Фонографски музей , посветен на местната музика. Недалеч от него се намира и археологическият музей и Общинската художествена галерия на Лефкада. На хълма над града се намира Манастирът на Богородица Фанеромени (Panagia Faneromeni) – построен през 17 век.  Счита се, че манастирът е построен на мястото на някогашен храм, посветен на Артемида.

На острова ясно се оличават два големи курорта – Василики с неговият огромен залив, разположен в южната част на острова и известен като най-големият уиндсърф център в Европа и Нидри – на източното крайбрежие, който гледа към малките острови около Лефкада. Ако сте любители на водопадите, добре е да знаете че целият остров има много сладководни извори и водопади, като най-забележителен е 17 метровият Димосари, недалеч от Нидри.

Съветваме ви да не пропускате вътрешността на острова с градчета и селца като Вафкери, Енглуви и Кария, като последният е известен и като център за производство на дантела.
Голяма част от острова е покрита  от планини, а брегoвaта линия е многο разнoобрaзна в източнaта и южнатa част. Зaпадният и изтoчният бряг cа тотaлнο различни – западния бряг на острова е несъмнено звездната тракция, защото тук се намират едни от най-хубавите плажове в групата на Йонийските острови – нереално изглеждащи огромни плажове с всички нюанси синьо на водата. Добре е да знаете обаче, че тези красиви плажове често са изложени на силни ветрове и вълни и никой от тях не е плитък около брега. Източните плажове, които гледат към континенталната част са пълната противоположност – те обикновено са плитки и без никакви вълни , но на тях им липсва невероятният оттенък на синьото и в повечето случаи са покрити с камъчета.

Ето и някой от плажовете на Лефкада, които не бива да пропускате:
Ammoglossa - в превод означава пясъчен език. Намира се на входа на осрова, вдясно от фара и срещу крепостта Агия Мавра. Този плаж е тих и спокоен, с бял пясък и чисто синьо море. Почти безветрен през по-голяма част от годината.
Kastro е плаж с девственo чисти води, посещаван предимно от местните жители, разположен срещу моста, по който се стига до Лефкада.
Gyra е особено популярен плаж за местните жители поради близостта си до град Лефкада. Идеален и за семейства с малки деца, защото има много малко вълни.

Ai Giannis and Myloi – Заради силният вятър, който духа това са едни от най-предпочитаните плажове за любителите на уиндсърф и кайтсърф. И двата плажа са много близо до град Лефкада, а ивицата им е с дължина над 3 км. 
Pefkoulia е с широка пясъчна ивица с много чиста вода и борови дървета. Намира се на 10 км от град Лефкада. Това е един от най-дългите плажове на острова. Невероятните му тюркоазени води и идиличната природа го правят идеален за безкрайни часове със слънчеви бани. Има лесен достъп, частично е организиран и има няколко таверни, но не е претъпкан както другите популярни плажове през пика на лятото. През лятото на 2003 г и през 2015 година тази част на острова пострада доста от силно земетресение, като следите от него все още могат да се видят на места.
Agios Nikitas - Този малък плаж с бистри сини води е предпочитан главно от семейства. Намира се в традиционния курорт Агиос Никитас, организиран е има няколко места за хранене. В лявата му част, между Милос и Агиос Никитас, има още един прекрасен плаж, наречен Амудула. Можете да отидете там само с плувате. Там се намира пещерата Фокотрипа.
Mylos: Един от най-красивите и не толкова известни плажове на Лефкада. Пясъкът му е бял, водите му са дълбоки и тюркоазени. Гледката е наистина зашеметяваща, особено ако го погледнете от високо. Можете да стигнете до там за 20 минути пеша по живописната пътека, която започва в Агиос Никитас, или като вземете водно такси от плажа на Агиос Никитас (през летните месеци маршрутите на лодките са много чести ).

Kathisma : Около 1 км дълъг плаж, някога любимо място за къмпингуващи и нудисти, днес това е най-космополитният плаж на Лефкада, организиран с чадъри, шезлонги, и мястото където определено не липсват таверни и барове. Пясъкът е бял, а морето синьо-зелено. Ако останете на плажа до момента, в който слънцето залязва, ще имате възможността да видите може би най-впечатляващият залез в Йонийско море. Когато северозападният вятър е силен, вълните са много високи и най-добре е да не се опитвате да плувате, защото морето в тази част е дълбоко.
(Kavalikefta - Megali Petra - Avali):  В близост до село Каламици има три плажа, с тюркоазени води, бели камъчета, пясък и скали. Пътят до там е труден, защото в по-голямата си част е тесен, но посещението си заслужава! 

Gialos: Точно преди селцето Атани има голям пясъчен плаж, посещаван главно от туристи с кемпери .Кристално чистите води и всички нюанси на синьото се съчетават хармонично със зелената растителност, предлагайки уникално усещане за спокойствие.
Egkremnoi или Egremni: Това е един от любимите ни плажове, който пострада много по време на земетресението през ноември 2015 година и днес достъпът до него не е много лесен, а и по-голяма част от плажа е покрит със свлечени скали. Има  дължина 2 км, заобиколен от впечатляващи скали и преди заеметресението беше считан за един от най-добрите плажове на Средиземноморието. Пейзажът прилича на Карибите, а водата е прозрачна с всички нюанси на синьото.

Porto Katsiki: Ивица от малки, бели, ситни камъчета в подножието на извисяваща се бяла скала: картината е позната - това е Порто Катсики, визитната картичка на Лефкада. След земетресението през 2015 година плажът пострада много, дори и сега има спецални табели, указващи опасността от падащи камъни и скали.
Agiofylli: Един от най-добрите плажове на острова, разположен в много красив залив вляво от градчето Василики. Водите са чисто синьо-зелени. За да стигнете до плажа, може да вземете лодка от Василики или да тръгнете по пътека, започваща от югоизточната страна на градчето.
Vassiliki : Плажът e любимото място на всички, които обичат уиндсърф и кайтсърф. Той е класиран сред трите най-добри плажове за уиндсърф в Европа. Тук се провежда международният фестивал за водни спортове (
www.vassiliki-watersports-festival.com).

Ammousa: Близо до Василики. Може да стигнете до него, като заобиколите по главния път и следите табелите при село Марантохори. Той е малък, с камъчета и таверна с кафене.
Mikros Gialos:  След селцето Порос, ще намерите този спокоен и привлекателен плаж с камъчета, където морето е чисто и почти винаги спокойно. В района има къмпинги, хотели и ресторанти.
Dessimi: Това е малък и сенчест плаж, идеален за любителите на кану-каяк, където могат да изследват малките заливи и пещери по крайбрежието.
Nidri: Плажът на известният курорт е тих и спокоен, с камениста плажна ивица. Има чадъри, шезлонги и множество заведения за всеки вкус. От него се открива гледка към малките острови Скорпиос, Мадури и Спарта.

Lygia - Episkopos - Nikiana - Perigiali
Плажовете от източната страна започват непосредствено след живописното пристанище на Лигия, което е на 6 км от град Лефкада. Пътувайки в тази посока до Нидри (17 км от града) ще намерите безброй тихи местенца с малки и уютни плажове. Пейзажът е много красив, особено в района на Никиана, а зеленината достига почти до ръба на водата. По цялото крайбрежие има ресторанти и места за настаняване.
И днес Лефкада е място, запазило девствената си природа и съчетало в себе си по нещо интересно за всеки. Тук може да се потопи в спокойствието на природата и уюта на малките рибарски селца или да се гмурне в ритъма на нощния живот. Лефкада е музата на гръцки и чуждестранни поети от античността до наши дни, магическо кътче, златист пясък, тюркуазена вода, атрактивни заведения – гаранция за незабравими преживявания...

 
източник снимки плажове: https://lefkadaslowguide.gr/
Оферта № Е757


Задай въпрос
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах
Политика за определяне на правилата за достъп до лични данни
 
Администратор на лични данни за целите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитатана физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и в съответствие с националните закони и подзаконови актове се явява ДАН ТРАВЕЛ ЕООД, гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 36, ет.6, ап. 17.

 
 1. Определения
Термини като „лични данни”, „обработване” и пр. са по смисъла на чл. 4 на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и е в съответствие с националните закони и подзаконови актове.
 1. „Лични данни” означава всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко (вкл. чрез трети лица), без значение по един или повече признаци.
 2. „Субект на данни” означава физическо лице, чиито лични данни се събират, обработват и т.н., без значение по какъв начин и от коя от страните.
 3. „Обработване на лични данни” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана/и с лични данни или с набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, съхраняване, изтриване и пр.
 
 1. Настоящата политика има за цел да регламентира правилата за достъп от страна на служители на дружеството до данни на субекти на личните данни, които се обработват от администратора.
 
ДАН Травел ЕООД събира и обработва единствено данните на лица, необходими за извършване на предлаганата туристическа услуга и ги пази отговорно и законосъобразно. В това си качество ДАН Травел действа като обработващ на лични данни.
 
ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ЛИЦЕ, отговарящо за защита на личните Ви данни:
 

 
 1. При прилагане на политиката следва да бъдат спазвани и техническите и организационни мерки за сигурност, подробно описани в Инструкцията за защита на лични данни, с която всички служители са запознати.
 
 1. Лични данни, които ДАН Травел ЕООД събира и обработва са:
 
„Обикновени” лични данни:
 • Собствено име, презиме и фамилия
 • Домашен или служебен адрес
 • Дата на раждане/възраст, ЕГН
 • Имейл адрес
 • Номер на лична карта/паспорт за самоличност и свързаните с това дата на издаване и дата на изтичане на съответния документ
 • Адрес на интернет протокол (IP)
 • Идентификационен номер на „бисквитка” – нашите сайтове www.dantravel.bg, www.go2plovdiv.bg използват бисквитки, без които нито един от сайтовете не би могъл да предостави коректни услуги. Посещавайки някои от нашите сайтове, субектът приема използването на бисквитки.
Видове бисквитки, които използват нашите сайтове са:
Задължителни бисквитки, които са необходими за правилното функциониране на системата на уейбсайтовете, като позволяват да се поддържа логическата сесия между клиентския браузер (профил) и сървъра.
Аналитични бисквитки, които дават информация за броя посещения на сайтовете ни и благодарение на тях се анализира дали нашите потребители работят лесно с него и дали сме отговорили на често задавани въпроси (бисквитки на Google Analytics). Те не дават иннформация за лични данни, а само показват колко страници са били разгледани, колко пъти са били посетени дадени страници, от какъв вид устройство и са анонимни. За Google Analytics използваме и анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp, като аналитичните данни се пазят за максимум 50 месеца.
Функционални бисквитки, които позволяват предоставянето на по-персонализирана услуга (например запазване на последно търсене на оферта) и така да се използват оптимално функциите на сайта, като те не съхраняват лична информация.
Бисквитки за прецизно таргетиране, динамичните бисквитки на Facebook, Google и др. не използваме.
Субектът може сам да управлява настройките на бисквитките, които се получават от нашите сайтове чрез настройките на браузера, който ползва.
 
„Специални” категории данни
 • ЕГН (единен граждански номер) за случаите, когато това е необходимо, за да може да изпълним договорните си отношения или сме задължени по закон.
 • Чувствителни данни – данни за здравословното ви състояние чрез болничните листове (само за наши служители)
 • Родствени връзки, когато това е необходимо за изпълнението на договорните отношения например при оферти за меден месец или годишнини, както и за малолетни/непълнолетни лица под опека на субекта.
 
 1. Източници на лични данни
 • Директно от субекта
 • Обществено достъпен публичен регистър – ТР, ИР, Национален туристически регистър към Министерство на туризма
 • Туристически агенти, които се явяват обработващи данните за целите на туристическите услуги, които предоставяме.
 • Туроператори-партньори
 • Фирми, които се явяват обработващи лични данни (например при фирмени пътувания, инсентиви и др.)
 
 1. Цели и принципи на използването на лични данни, които се събират и обработват от ДАН Травел ЕООД
 • Обработването на личните данни на субекта са във връзка и с цел да се изпълни и/или сключи договор за предоставяне на туристическа услуга – организирано пътуване, отделен елемент от пътуване или свързана с него услуга като например лична карта/паспорт са необходими при хотелско настаняване/издаване на бордна карта/списъци за преминаване на границата, телефонен номер/имейл ни е необходим за обратна връзка със субекта – изпращане на документи за пътуване и пр., ЕГН за сключване на задължителната медицинска застраховка за пътуване в чужбина и пр. на основание чл. 6 ал. 1 от Регламента: Изпълнение на задълженията на ДАН Травел ЕООД по договор, в това число: за защита на правата и законните интереси на лицата, които засягат субекта или представляваните от него лица, за да може да защитим жизнено важни техни интереси (при настъпването на застрахователно събитие, необходимост от промени по резервация и пр.)
 • С цел спазването на законовото задължение, което се прилага спрямо ДАН Травел ЕООД
 • За целите на законния интерес на ДАН Травел ЕООД
 • За целите на директния маркетинг
 • Изрично получено съгласие от субекта като клиент на ДАН Травел ЕООД
 
 1. Основания за събирането на лични данни
 • Обработването е необходимо за спазване на законновите ни задължения
 • По силата на сключен договор за изпълнение на определени услуги със субекта на лични данни
 • Въз основа на заявка по телефон, факс, на място в офиса или чрез друго средство за масова комуникация.
 • Въз основа на интереси, преследвани от нас или от трети страни – наши партньори, които биха били следните:
*легитимният ни интерес е пряко свързан с осъществения от нас предмет на дейност за изпълнение на договорните ни отношения за предоставяне на съответната услуга
*интересите ни и тези на трети страни в областта на търговията, правната сигурност и данъчната политика произтичат от естеството на осъществяваната от нас търговска дейност.
*трети страни, които работят с нас са счетоводна кантора, туроператори, агенти, превозвачи, адвокати, екскурзоводи, застрахователи и пр., чийто интерес произтича пряко от упражняваната от тях дейност.

 
 1. Личните данни се съхраняват от ДАН ТРАВЕЛ ЕООД на хартиен носител (под формата  на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, издадени самолетни билети/бордни карти) или в електронен вариант (под формата на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, самолетни билети/бордни карти и пр. документи, свързани с пътувания) и в съответствие с изискванията на Закона за туризма, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и договорите, Конвенция за международно гражданско въздухоплаване, Статут и регулации на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), Международна конвенция за превоз на пътници и багаж по железници (С IV), Международна конвенция за железопътни превози (COTIF), ЗДДС за целите на данъчното облагане, Закона за гражданската регистрация (необходим, за да се настаните на мястото, където ще отседнете), Закона за банките и банковите разплащания, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Кодекс за застраховането, Регламент (ЕС) №1177/2010, Регламент (ЕО) № 261/2004 и други нормативни актове, които пряко или непряко уреждат взаимоотношенията между субекта и администратора на на лични данни.
 
 1. Право на достъп до тези данни имат
 • само оторизираните за това служители на ДАН Травел като това става с определени нива на достъп до определена по вид лична информация, която е предварително дефинирана за всеки отделен служител.
 
Достъпът на служителите се осъществява по следния начин: чрез потребителско име и парола в електронна система, в която се отчита и записва както момента на достъпа, така и нивото на достъп, до което имат право съответните служители.
В длъжностната характеристика на всеки от служителите са предвидени специфични задължения във връзка с достъпа до личните данни, като всеки служител е запознат със задълженията си и е получил екземпляр от длъжностната характеристика.
Служителят получава парола за достъп при започване на работа и има право да я използва за периода на времетраене на трудовия договор и само в рамките на работните дни и работното му време или извън тях в случаите, когато това се налага по обективни причини (обаждане от субекта във връзка с неточно, непълно или пр. изпълнение на договорните отношения, във връзка с искане за оказване на съответната помощ на субекта във връзка с определени туристически услуги и пр.) Неизпълнението на това задължение се счита за нарушение. При прекратяване на трудовия договор паролата за достъп на съответния служител се изтрива/унищожава.
Паролата се променя веднъж на три месеца, както и по желане на работодателя в случай на съмнения за злоупотреба с информацията, до която служителят има достъп.
Служителите, които имат достъп до системите със записи, нямат право да предоставят паролата си за достъп на друг служител или на външно лице.

 
 • Туристически агенти и членове на БАТА и АБТТА, вписани в националния туристически регистър към Министерстово на туризма и/или съответните туристически регистри в чужбина (т.6 от ПРЗ на Закона за туризма)
 • Хотелиери (Закон за гражданската регистрация)
 • Обслужващата ни счетоводна фирма (Закон за счетоводството)
 • Администрации, пред които кандидастваме за визи
 • Авиопревозвачи и членове на ИАТА
 • Превозвачи, когато е необходимо включително и по силата на международни договори
 • Застрахователни компании
 • НАП
 • Органите на държавната власт
 • Адвокатската кантора/юрист в случай на защита на лигитимния ни интерес
 1. Принципи при обработването на лични данни
 • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност
 • Ограничение на целите на обработване
 • Съотносимост с целите на обработването и свеждане до минимум на събраните данни
 • Точност и актуалност на данните
 • Ограничение на съхранението с оглед постигането на целите
 • Цялостност и поверителност на обработване и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
 
 1. ДАН Травел ЕООД не събира и не обработва лични данни по подразбиране.
 2. Съгласие за предоставяне на лични данни
Със сключването на договор за организирано пътуване/заявка за издаване на самолетен билет или договор за предоставяне на друга туристическа услуга субекта изрично декларира, че доброволна и при спазването на всики законови основания за изискването на личните му данни ги е предоставил, като предварително се е запознал с политиката на ДАН Травел за събирането, обработването и съхравянавето на лични данни, достъпна и на сайтовете на ДАН Травел ЕООД.
Съгласието си относно обработването на лични данни може да бъде оттеглено след писмено заявяване за оттегляне на съгласие в свободна форма на място в офисите или чрез имейл (писмо) по всяко време след приключване на договорните отношения между администратора и субекта.
Администраторът се задължава да заличи личните данни на субекта, който е пожелал това изрично, но спазвайки всички нормативни актове, които касаят дейността му и с оглед на времето, за което те го задължават да пази съответните лични данни, ако това е записано в тези нормативни актове.
 1. ДАН Травел предоставя личните данни на субекта на държави извън ЕС само и единствено в случаите, когато това се налага от договорните отношения (настаняване в страна извън ЕС или други туристически услуги, които трябва да бъдат осъществени на територия на страна извън ЕС).
 2. ДАН Травел НЕ продава лични данни на никого.
 3. ДАН Травел съхранява личните данни в срокове, регламентирани от
 • Законови основания
 • По чл. 91 от Закона за туризма – 2 години от изтичане на договора и допълнително 6 месеца за движение на правна преписка, ако има такава
 • До изтичане на общата 5-годишна давност при договорните отношение на основание чл.111 от Закона за задълженията и договорите (с възможност за удължаване до 6 месеца, ако има движение по правна преписка)
 • 10 (десет) години по Закона за счетоводството и/или завършване на ревизията и/или насрещната проверка от НАП, ако същата не е приключила до изтичането на този 10-годишен период.
 • При трудови и осигурителни правоотношения 50 (петдесет) години
 • При съдебни производтсва до изтичане на 5 години след архивиране на делото в съда (с оглед на събиране на разноски)
 • При договорни основания (освен ако обработването не е законово и ако Закона не ни задължава да запазим данните за по-дълъг срок)
 • При закупуване на самолетен билет и/или хотелска резервация чрез ДАН Травел ЕООД – до завършване на съответното пътуване.
  Данните могат да бъдат запазени след това, ако субектът е създал потребителски профил с цел да ползва отстъпки и пр.
 • След изтичане на срока, в който могат да се предявят на претенции по договора
 1. Субектът има право:
 • Да поиска копие или достъп от/до личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от ДАН Травел ЕООД  по всяко време и в удобен за прехвърляне към друг администратор на лични данни вид,без да бъдете възпрепятствани от наша страна.
 • Да поиска коригиране без ненужно забавяне на неточни лични данни, както и да бъдат заличени вече неактуални такива данни.
 • Да поиска заличаване на лични данни при наличието на някои от следните основания
 • Данните вече не са необходими за целта, за която са били събрани
 • Оттеглено е съгласието за събирането и съхранието им
 • Когато обработването им е незаконосъобразно
 • Когато трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо администратор на лични данни
 • Да поиска ограничаване на обработването на лични данни, като в този случай те могат да бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът трябва да е задължително в писмен вид.
 • Да оттегли съгласието за обработка на лични данни по всяко време писмено към администратора
 • Да възрази срещу определени видове обработка като директен маркетинг
 • Да възрази срещу автоматизирана обработка на лични данни
 • На жалба до Европейския надзорен орган в случай на нарушаване на правата съгласно горепосоченото и приложимо законодателство за защита на личните данни, както следва: КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Гр. София 1592, бул. Проф Цветан Лазаров 2, тел. 02 915 3 518, klzd@government.bg, klzd@cpdp.bg
 
 • ДАН Травел ЕООД може да откаже заличаването на лични данни по следните причини:
 • За спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнение на задача от обществен интерес
 • По причини от обществен интерес
 • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни изледвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането целите на това обработване.
 • За установяване, упражняване или защита на правни интереси
 • При упражняването правото на свобода на изразяването и правото на информация
 
 
 Настоящата политика е приета и одобрена със заповед на Изпълнителния директор. ​​