18 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И БЕЛИЗ Първа група: 1 октомври-19 октомври 2019 Втора група:7 януари-25 януари 2020

Дати: 07.01.2020
18 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И БЕЛИЗ
Първа група: 1 октомври-19 октомври 2019
Втора група:7 януари-25 януари 2020
5999 лв.
Продължителност: 18 дни / 17 нощувки
Маршрут: Мексико-Гватемала-Белиз-Мексико
Вид транспорт: Самолет от София
ПРОГРАМА
1. Ден: София – Мексико Сити
Излитане от летище София за Мексико Сити с едно прекачване през Европа. Кацане в Мексико Сити  и трансфер към хотела в мексиканската столица.
2. Ден: Meксико Сити - От остров сред езеро между вулкани до огромен мегаполис
Тур на Мексико сити – историческия център на града, главния площад Сокало, Националния дворец, построен от Кортес през 1529 г. и известен със стенописите на Диего Ривера от началото на XX век, градската катедрала (най-голямата и една от най-старите на запад от Гринуич), както и руините от столицата на ацтеките – Тенотчитлан, разположени до катедралата. Следобяд ще се качим на една висока кула и ще видим безкрайния хоризонт от сгради и вулканите обградили този мегаполис. Нощувка в Мексико сити.
3. Ден: Мексико Сити-Теотиуакан -Мексико Сити. Теотиуакан („Мястото на боговете”) е най големият запазен град от древността в Северна и Южна Америка. Ще видим третата най-голяма пирамида в света – Пирамидата на Слънцето, свързана чрез Булеварда на мъртвите с по-малката Пирамида на Луната. В центъра на археологическата зона има прекрасен музей с експозиция на редки археологически предмети и умален модел на Теотиуакан.
Следобед трансфер до хотела и втора нощувка в Мексико Сити. Вечерта по желание ще отидем до Площад Гарибалди където може да ни припяват мариачи а ние да си пийнем по една две пет маргарити и да си починем от обиколката днес.
4. ден.  Полет Мексико Сити- Тукстла де Гутиерес
Трансфер до летището и полет Мексико Сити- Тукстла де Гутерез. Полет в 6 сутринта. Следва трансфер до началото на каньона Сумидеро. Ще се качим на лодка и ще направим прекрасна разходка навътре в каньона. В най-тясната и висока част скалите се издигат до 1100 метра. В края на каньона ще наблюдаваме и крокодили. Разходката ще трае около час и половина. В около 5 следобяд ще пристигнем в град Сан Кристобал де лас Касас. Градът малко напомня Тринидад в Куба със своите каменни настилки и колониална архитектура. Ще видим и цветния квартал от накацали по склоновете колоритни къщички.
5. Ден: Сан Кристобал де лас Касас -Ел Чифлон- Сан Кристобал де лас Касас.
Днес отиваме на еднодневна екскурзия до чудните водопади Ел Чифлон и езерата Монтебельо на границата с Гватемала. /не се предлагат от никоя агенция в България/ Тръгване около 8 часа и връщане в 9 часа вечерта. Ще имаме възможност да се пуснем с zip line/въже над джунглата/ за по-авантюристично настроените над синьо-зелените водопади и вирове. Може да се изкъпем в изумрудените синьо зелени вирове на Чифлон а в езерата Монтебельо ще се разходим със сал. Цветовете на езерата не са създадени с фотошоп .
6. Ден.  Сан Кристобал де лас Касас-Агуас Азулес- Руините на Паленке.
Рано сутрин напускаме Сан Кристобал и тръгваме към друго природно чудо в Щата Чиапас. Агуас Асулес или сините води. Ще започнем да слизаме надолу /Сан Кристобал е на по-висока надморска височина/ и ще усетим влагата и температурата като видим водопадите. Ще навлезем в гъсти джунгли. Ако искате, може да се изкъпете във водопадите Агуа Асулес. След около час ще пристигнем в Паленке Мексико. Един от най-впечатляващите дворци на Маите, погълнати с времето от джунглата след края на цивилизацията им. За разлика от други комплекси, тук има малко туристи и ще може да се насладим без тълпи на изумителната архитектура на маите
Транспорт към хотела и нощувка в Паленке.  Нощувка в Тринидад.
7. Ден: Паленке- Екскурзия до древните селища на маите Яхчилан и Бонампак.
Закуска/включена е в крайната цена/ и пристигане до границата на Мексико с Гватемала. Качваме се на лодка по река Усамасинта, която е граничната река, разделяща Гватемала и Мексико. Ще изминем вълнуващи 25 километра с наистина девствени джунгли, ще чуем крясъци на маймуни и много птици. Накрая ще достигнем зелените руини на Яхчилан. Първото заселване тук датира от трети век преди новата ера. Разцветът на Яхчилан е по време на династията на цар Itzamna-Ягуар III и сина му Pajaro-Ягуар IV . Всъщност това е единственият възможен начин да се достигне до древния Яхчилан, който поради трудната му достъпност е спасен за сега от тълпите туристи. Дълбоко в джунглата Лакандон ще видим обрасли статуи и древни руини на майската цивилизация, които бавно се поглъщат от джунглата. Ще наблюдаваме и хранене на диви маймуни. След това ще обядваме и ще побързаме към Бонампак /затваря в 16:30 /, където ще видим най-добре запазени рисунки от живота и битието на маите. Благодарение главно на тези стенописи, в които изобразяват битки, войни и жертвоприношения историците развенчават мита, че маите са били миролюбива цивилизация. Нощувка в Коразал.         
 8. Ден: Трансфер Коросал- Флорес Гватемала.
Днес приключението продължава с пълна сила. Закусваме /включена в цената/ и с лодки ще пресечем отново реката Усамасинта, за да влезем в Гватемала. Първото впечатление за Гватемала ще ви излъже. Ще тръгнем с джипове по черен път. Малко по-късно пътя се оправя. В около 3 часа следобед пристигане в живописния Флорес, намиращ се на остров в езерото Петен Ица. Градчето е прекрасно, с малки улички и цветни фасади. Разходка. Като една от запазените наши марки на  ще ви закараме в вкусен, но за сметка на това евтин ресторант на брега на езерото, където вълните ще плискат на метър пред вас. На чаша вино ще си спомним емоциите от последните дни и ще се подготвим за новите, които предстоят.
Нощувка във Флорес Гватемала.
9. Ден Тикал Гватемала. Загадъчен спомен за една изчезнала империя
Ранно тръгване към Тикал който според много археолози е най-впечатляващия комплекс от наследството на Маите. Той е бил столица на древното Мутулско царство. Тук се намират най-високите пирамиди от Майската цивилизация, които са открити през 1848 година, които гъстата влажна джунгла е съхранила няколко столетия. Възможно е да видим папагалите тукани и маймуни. 
Трансфер към Белиз, единствената англоезична страна в Карибите. След като влезнем в Белиз /най-вероятно следобед зависи дали ще се забавим на границата с Гватемала/ще посетим най-известните древните руини на маите в Белиз Шунантунич (”Жената от камък”), построени около 400 г. пр.Хр. Нощувка в Сан Игнасио Белиз.
10. Ден:  Сан Игнасио Белиз.
Днес ще посетим чудна пещера, но ще я разгледаме, спускайки се с гумени пояси по течението на река. Ще видим подводни водопади, огромни сводове и най-вероятно ще изпитаме адреналин, преминавайки през няколко подводни тунела. Преди това ще се разходим из джунглата. Следобед връщане в хотела.
Нощувка в Сан Игнасио Белиз.
 11 Ден. Сан Игнасио Белиз – Семук Шампей Гватамала. Връщаме се в Гватемала. Днес ще направим най-дългия преход / от 8 до 11 часа в зависимост от трафика/ до Ланкин Гватемала. Настаняване в хотела в резервата Семук Шампей, намиращ се в джунглата.
 12 Ден. Семук Шампей.
Природният феномен Семук Шампей е едно от най-красивите места в Гватемала. Река Кахабон мина под около 300 метров терасовиден, варовиков мост, образувайки зелено сини лагуни с прекрасна за къпане и плуване вода. От двете страни има гъста джунгла. Следобед ще отидем на другата незабравима атракция /за хора, които имат клаустрофобия, ще предложим почивка в хотела/. Ще се спуснем в близко намиращата се пещера. Необходимо е да имате фенер и аква обувки. Ще видим подводни водопади, реки и чудни образувания. Незабравимо!
Втора нощувка в  Семук Шампей Гватамала.
 13 Ден. Трансфер Самук Шампей - Гватемала Сити- Антигуа 6-7 часа
Антигуа е старата столица на Гватемала. Разположена около три вулкана, ще ви плени с колониалната си архитектура, калдъръмените си улички и цветните фасади. Безброй пъстри ресторанчета и кафетерии предлагат най-доброто от гватемалската кухня както и известното местно кафе, което ние разбира се няма да пропуснем.
 14 Ден. Антигуа Днес ще предоставим 3 варианта за последната ни нощувка в Антигуа. Задължително е до началото на екскурзията в Мексико да кажете кой избирате. Поне 3 човека желаещи трябва да има за вариант 2 и 3. За първия вариант няма проблем.
Вариант 1. Антигуа. Свободно време за разходки из прекрасния град и време за пазаруване и кулинарен туризъм и сувенири. Както винаги, ще ви посоча най-добрите ресторанти, които тук не са никак малко.  
Вариант 2. /06:00 часа сутринта до 13:00 следобед/Посещение на действащия вулкан Пакая.
Антигуа - Панахачел (около 3 часа) Рано сутринта, търсачите на по-силни усещания ще имат възможността да видят от близо действащия вулкан Пакая –едно от малкото места в света, където при късмет може да се наблюдава течаща лава буквално под краката ви (не е гарантирано на сто процента). Може да си изпечем сладко на горещите скали. Все пак няма да се задържаме много и ще се приберем обратно до буса, наслаждавайки се на приказната огърлица от вулкани. След трека до вулкана около 13:00 следобяд се връщаме към Антигуа. Свободно време за почивка, релакс или пазаруване на сувенири.
Вариант 3. Антигуа-eзерото Атлитан-Антигуа
Ранно тръгване около 6 часа към езерото Атлитлан, което е образувано в кратера на вулкан. Около самото езеро гордо се извисяват три вулкана. Като пристигнем, ще се разходим с лодка по езерото и ще посетим автентичното село Сантяго Атитлан, разположено на брега на тесен залив с невероятни гледки към вулкана Сан Педро и с вулканите Атитлан и Толиман, издигайки се зад него. Ще се разходим до основната църква минавайки по главната улица с нейните галерии и занаятчийски магазинчета, предлагащи чудесни картини и сувенири. Връщане привечер в Гватемала.
15  ден. Трансфер Антигуа-Гватемала. Полет Гватемала- Канкун
Трансфер Антигуа- летище Гватемала и полет към белите плажове на Канкун в Мексико.
Tрансфер от летището и настаняване в плажен хотел на белите пясъци на Ривиера Мая Мексико. Нощувка в хотел 4/5 звезди всичко включено.
16. и 17. Ден Канкун. Възможност за допълнителни екскурзии или просто лежерно спокойствие в хотела.

Цената включва

● Самолетен билет София-Мексико Сити и Канкун-София с летищни такси, ръчен багаж до 8кг. и чекиран багаж до 23кг.
● Самолетни билети София-Тускла Гутиерес и Гватемала-Канкун с летищни такси, ръчен багаж до 8кг. и чекиран багаж до 23кг.
● 3 нощувки на база "всичко включено в цената" в хотел 4/5* в хотел в Канкун/ивиера Мая
● 14 нощувки в подбрани 3*/4* хотели в Мексико, Гватемала и Белиз без изхранване (освен в случаите, когато е упоменато изрично)
● Всички трансфери и входове за резервати по програмата
● Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване;
● Медицинска застраховка с покритие 10000 лева.

Цената не включва

● Входящи такси и визи за Мексико, Гватемала и Белиз - около 50 евро общо
● Разходи от личен характер
● Бакшиши
● Допълнителни екскурзии в Канкун
●Посочената цена е на турист настанен в двойна стая при мин. 8 човека;
●Цена за дете, трети възрастен и единично настаняване - при запитване
●Часовете на полетите са ориентировъчни и туроператорът си запазва правото да извършва промени
●Туроператорът не носи отговорност при отмяна на полети или промяна на полетното разписание от страна на авиокомпаниите; 
● Туроператорът и неговите контрагенти в чужбина си запазват правото да правят промени в туристическата програма при необходимост, като основните акценти в нея се запазват;
●Посочената цена е промоционална и не може да бъде комбинирана с други намаления или отстъпки.
Оферта № Е581


Задай въпрос
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах
Политика за определяне на правилата за достъп до лични данни
 
Администратор на лични данни за целите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитатана физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и в съответствие с националните закони и подзаконови актове се явява ДАН ТРАВЕЛ ЕООД, гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 36, ет.6, ап. 17.

 
 1. Определения
Термини като „лични данни”, „обработване” и пр. са по смисъла на чл. 4 на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и Съвета на Европа от 27.04.2016 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директивата 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните/GDPR) и е в съответствие с националните закони и подзаконови актове.
 1. „Лични данни” означава всяка информация, свързана с идентифицирането на физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко (вкл. чрез трети лица), без значение по един или повече признаци.
 2. „Субект на данни” означава физическо лице, чиито лични данни се събират, обработват и т.н., без значение по какъв начин и от коя от страните.
 3. „Обработване на лични данни” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана/и с лични данни или с набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, съхраняване, изтриване и пр.
 
 1. Настоящата политика има за цел да регламентира правилата за достъп от страна на служители на дружеството до данни на субекти на личните данни, които се обработват от администратора.
 
ДАН Травел ЕООД събира и обработва единствено данните на лица, необходими за извършване на предлаганата туристическа услуга и ги пази отговорно и законосъобразно. В това си качество ДАН Травел действа като обработващ на лични данни.
 
ДАННИ ЗА КОНТАКТ С ЛИЦЕ, отговарящо за защита на личните Ви данни:
 

 
 1. При прилагане на политиката следва да бъдат спазвани и техническите и организационни мерки за сигурност, подробно описани в Инструкцията за защита на лични данни, с която всички служители са запознати.
 
 1. Лични данни, които ДАН Травел ЕООД събира и обработва са:
 
„Обикновени” лични данни:
 • Собствено име, презиме и фамилия
 • Домашен или служебен адрес
 • Дата на раждане/възраст, ЕГН
 • Имейл адрес
 • Номер на лична карта/паспорт за самоличност и свързаните с това дата на издаване и дата на изтичане на съответния документ
 • Адрес на интернет протокол (IP)
 • Идентификационен номер на „бисквитка” – нашите сайтове www.dantravel.bg, www.go2plovdiv.bg използват бисквитки, без които нито един от сайтовете не би могъл да предостави коректни услуги. Посещавайки някои от нашите сайтове, субектът приема използването на бисквитки.
Видове бисквитки, които използват нашите сайтове са:
Задължителни бисквитки, които са необходими за правилното функциониране на системата на уейбсайтовете, като позволяват да се поддържа логическата сесия между клиентския браузер (профил) и сървъра.
Аналитични бисквитки, които дават информация за броя посещения на сайтовете ни и благодарение на тях се анализира дали нашите потребители работят лесно с него и дали сме отговорили на често задавани въпроси (бисквитки на Google Analytics). Те не дават иннформация за лични данни, а само показват колко страници са били разгледани, колко пъти са били посетени дадени страници, от какъв вид устройство и са анонимни. За Google Analytics използваме и анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp, като аналитичните данни се пазят за максимум 50 месеца.
Функционални бисквитки, които позволяват предоставянето на по-персонализирана услуга (например запазване на последно търсене на оферта) и така да се използват оптимално функциите на сайта, като те не съхраняват лична информация.
Бисквитки за прецизно таргетиране, динамичните бисквитки на Facebook, Google и др. не използваме.
Субектът може сам да управлява настройките на бисквитките, които се получават от нашите сайтове чрез настройките на браузера, който ползва.
 
„Специални” категории данни
 • ЕГН (единен граждански номер) за случаите, когато това е необходимо, за да може да изпълним договорните си отношения или сме задължени по закон.
 • Чувствителни данни – данни за здравословното ви състояние чрез болничните листове (само за наши служители)
 • Родствени връзки, когато това е необходимо за изпълнението на договорните отношения например при оферти за меден месец или годишнини, както и за малолетни/непълнолетни лица под опека на субекта.
 
 1. Източници на лични данни
 • Директно от субекта
 • Обществено достъпен публичен регистър – ТР, ИР, Национален туристически регистър към Министерство на туризма
 • Туристически агенти, които се явяват обработващи данните за целите на туристическите услуги, които предоставяме.
 • Туроператори-партньори
 • Фирми, които се явяват обработващи лични данни (например при фирмени пътувания, инсентиви и др.)
 
 1. Цели и принципи на използването на лични данни, които се събират и обработват от ДАН Травел ЕООД
 • Обработването на личните данни на субекта са във връзка и с цел да се изпълни и/или сключи договор за предоставяне на туристическа услуга – организирано пътуване, отделен елемент от пътуване или свързана с него услуга като например лична карта/паспорт са необходими при хотелско настаняване/издаване на бордна карта/списъци за преминаване на границата, телефонен номер/имейл ни е необходим за обратна връзка със субекта – изпращане на документи за пътуване и пр., ЕГН за сключване на задължителната медицинска застраховка за пътуване в чужбина и пр. на основание чл. 6 ал. 1 от Регламента: Изпълнение на задълженията на ДАН Травел ЕООД по договор, в това число: за защита на правата и законните интереси на лицата, които засягат субекта или представляваните от него лица, за да може да защитим жизнено важни техни интереси (при настъпването на застрахователно събитие, необходимост от промени по резервация и пр.)
 • С цел спазването на законовото задължение, което се прилага спрямо ДАН Травел ЕООД
 • За целите на законния интерес на ДАН Травел ЕООД
 • За целите на директния маркетинг
 • Изрично получено съгласие от субекта като клиент на ДАН Травел ЕООД
 
 1. Основания за събирането на лични данни
 • Обработването е необходимо за спазване на законновите ни задължения
 • По силата на сключен договор за изпълнение на определени услуги със субекта на лични данни
 • Въз основа на заявка по телефон, факс, на място в офиса или чрез друго средство за масова комуникация.
 • Въз основа на интереси, преследвани от нас или от трети страни – наши партньори, които биха били следните:
*легитимният ни интерес е пряко свързан с осъществения от нас предмет на дейност за изпълнение на договорните ни отношения за предоставяне на съответната услуга
*интересите ни и тези на трети страни в областта на търговията, правната сигурност и данъчната политика произтичат от естеството на осъществяваната от нас търговска дейност.
*трети страни, които работят с нас са счетоводна кантора, туроператори, агенти, превозвачи, адвокати, екскурзоводи, застрахователи и пр., чийто интерес произтича пряко от упражняваната от тях дейност.

 
 1. Личните данни се съхраняват от ДАН ТРАВЕЛ ЕООД на хартиен носител (под формата  на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, издадени самолетни билети/бордни карти) или в електронен вариант (под формата на Договори за организирано пътуване, издадени фактури, самолетни билети/бордни карти и пр. документи, свързани с пътувания) и в съответствие с изискванията на Закона за туризма, Закона за счетоводството, Закона за задълженията и договорите, Конвенция за международно гражданско въздухоплаване, Статут и регулации на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), Международна конвенция за превоз на пътници и багаж по железници (С IV), Международна конвенция за железопътни превози (COTIF), ЗДДС за целите на данъчното облагане, Закона за гражданската регистрация (необходим, за да се настаните на мястото, където ще отседнете), Закона за банките и банковите разплащания, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Кодекс за застраховането, Регламент (ЕС) №1177/2010, Регламент (ЕО) № 261/2004 и други нормативни актове, които пряко или непряко уреждат взаимоотношенията между субекта и администратора на на лични данни.
 
 1. Право на достъп до тези данни имат
 • само оторизираните за това служители на ДАН Травел като това става с определени нива на достъп до определена по вид лична информация, която е предварително дефинирана за всеки отделен служител.
 
Достъпът на служителите се осъществява по следния начин: чрез потребителско име и парола в електронна система, в която се отчита и записва както момента на достъпа, така и нивото на достъп, до което имат право съответните служители.
В длъжностната характеристика на всеки от служителите са предвидени специфични задължения във връзка с достъпа до личните данни, като всеки служител е запознат със задълженията си и е получил екземпляр от длъжностната характеристика.
Служителят получава парола за достъп при започване на работа и има право да я използва за периода на времетраене на трудовия договор и само в рамките на работните дни и работното му време или извън тях в случаите, когато това се налага по обективни причини (обаждане от субекта във връзка с неточно, непълно или пр. изпълнение на договорните отношения, във връзка с искане за оказване на съответната помощ на субекта във връзка с определени туристически услуги и пр.) Неизпълнението на това задължение се счита за нарушение. При прекратяване на трудовия договор паролата за достъп на съответния служител се изтрива/унищожава.
Паролата се променя веднъж на три месеца, както и по желане на работодателя в случай на съмнения за злоупотреба с информацията, до която служителят има достъп.
Служителите, които имат достъп до системите със записи, нямат право да предоставят паролата си за достъп на друг служител или на външно лице.

 
 • Туристически агенти и членове на БАТА и АБТТА, вписани в националния туристически регистър към Министерстово на туризма и/или съответните туристически регистри в чужбина (т.6 от ПРЗ на Закона за туризма)
 • Хотелиери (Закон за гражданската регистрация)
 • Обслужващата ни счетоводна фирма (Закон за счетоводството)
 • Администрации, пред които кандидастваме за визи
 • Авиопревозвачи и членове на ИАТА
 • Превозвачи, когато е необходимо включително и по силата на международни договори
 • Застрахователни компании
 • НАП
 • Органите на държавната власт
 • Адвокатската кантора/юрист в случай на защита на лигитимния ни интерес
 1. Принципи при обработването на лични данни
 • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност
 • Ограничение на целите на обработване
 • Съотносимост с целите на обработването и свеждане до минимум на събраните данни
 • Точност и актуалност на данните
 • Ограничение на съхранението с оглед постигането на целите
 • Цялостност и поверителност на обработване и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
 
 1. ДАН Травел ЕООД не събира и не обработва лични данни по подразбиране.
 2. Съгласие за предоставяне на лични данни
Със сключването на договор за организирано пътуване/заявка за издаване на самолетен билет или договор за предоставяне на друга туристическа услуга субекта изрично декларира, че доброволна и при спазването на всики законови основания за изискването на личните му данни ги е предоставил, като предварително се е запознал с политиката на ДАН Травел за събирането, обработването и съхравянавето на лични данни, достъпна и на сайтовете на ДАН Травел ЕООД.
Съгласието си относно обработването на лични данни може да бъде оттеглено след писмено заявяване за оттегляне на съгласие в свободна форма на място в офисите или чрез имейл (писмо) по всяко време след приключване на договорните отношения между администратора и субекта.
Администраторът се задължава да заличи личните данни на субекта, който е пожелал това изрично, но спазвайки всички нормативни актове, които касаят дейността му и с оглед на времето, за което те го задължават да пази съответните лични данни, ако това е записано в тези нормативни актове.
 1. ДАН Травел предоставя личните данни на субекта на държави извън ЕС само и единствено в случаите, когато това се налага от договорните отношения (настаняване в страна извън ЕС или други туристически услуги, които трябва да бъдат осъществени на територия на страна извън ЕС).
 2. ДАН Травел НЕ продава лични данни на никого.
 3. ДАН Травел съхранява личните данни в срокове, регламентирани от
 • Законови основания
 • По чл. 91 от Закона за туризма – 2 години от изтичане на договора и допълнително 6 месеца за движение на правна преписка, ако има такава
 • До изтичане на общата 5-годишна давност при договорните отношение на основание чл.111 от Закона за задълженията и договорите (с възможност за удължаване до 6 месеца, ако има движение по правна преписка)
 • 10 (десет) години по Закона за счетоводството и/или завършване на ревизията и/или насрещната проверка от НАП, ако същата не е приключила до изтичането на този 10-годишен период.
 • При трудови и осигурителни правоотношения 50 (петдесет) години
 • При съдебни производтсва до изтичане на 5 години след архивиране на делото в съда (с оглед на събиране на разноски)
 • При договорни основания (освен ако обработването не е законово и ако Закона не ни задължава да запазим данните за по-дълъг срок)
 • При закупуване на самолетен билет и/или хотелска резервация чрез ДАН Травел ЕООД – до завършване на съответното пътуване.
  Данните могат да бъдат запазени след това, ако субектът е създал потребителски профил с цел да ползва отстъпки и пр.
 • След изтичане на срока, в който могат да се предявят на претенции по договора
 1. Субектът има право:
 • Да поиска копие или достъп от/до личните данни, които се събират, обработват и съхраняват от ДАН Травел ЕООД  по всяко време и в удобен за прехвърляне към друг администратор на лични данни вид,без да бъдете възпрепятствани от наша страна.
 • Да поиска коригиране без ненужно забавяне на неточни лични данни, както и да бъдат заличени вече неактуални такива данни.
 • Да поиска заличаване на лични данни при наличието на някои от следните основания
 • Данните вече не са необходими за целта, за която са били събрани
 • Оттеглено е съгласието за събирането и съхранието им
 • Когато обработването им е незаконосъобразно
 • Когато трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо администратор на лични данни
 • Да поиска ограничаване на обработването на лични данни, като в този случай те могат да бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът трябва да е задължително в писмен вид.
 • Да оттегли съгласието за обработка на лични данни по всяко време писмено към администратора
 • Да възрази срещу определени видове обработка като директен маркетинг
 • Да възрази срещу автоматизирана обработка на лични данни
 • На жалба до Европейския надзорен орган в случай на нарушаване на правата съгласно горепосоченото и приложимо законодателство за защита на личните данни, както следва: КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Гр. София 1592, бул. Проф Цветан Лазаров 2, тел. 02 915 3 518, klzd@government.bg, klzd@cpdp.bg
 
 • ДАН Травел ЕООД може да откаже заличаването на лични данни по следните причини:
 • За спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнение на задача от обществен интерес
 • По причини от обществен интерес
 • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни изледвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането целите на това обработване.
 • За установяване, упражняване или защита на правни интереси
 • При упражняването правото на свобода на изразяването и правото на информация
 
 
 Настоящата политика е приета и одобрена със заповед на Изпълнителния директор. ​​