По стъпките на катарите - за най-любознателните

Дати: 06.10.2018
По стъпките на катарите - за най-любознателните
3049 лв.
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет от София
Alexandra Barcelona 4*+ Des 3 couronnes 4* 
Дати на пътуването Тип стая изхранване Цена на човек (евро/лева)
06.10.-13.10.2018 Двойна ВВ 1 559 евро (3 049 лв)
  Единична ВВ 1 958 евро (3 830 лв)
Легенда: BВ – нощувка със закуска 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
 • Самолетен билет с включени летищни такси 95 евро към 23.11.2017 (подлежат на препотвърждение към момента на издаване на самолетните билети) и 1 чекиран багаж до 23 кг на човек
 • Трансфер: летище-хотел в Барселона
 • Настаняване за 2 нощувки със закуски в Барселона в хотел Alexandra Barcelona 4* или подобен
 • Сити тур Барселона с посещение на Саграда Фамилия с екскурзовод на руски език (български език при наличност)
 • Трансфер с минибус: Барселона – Каркасон през Андора
 • Сити тур Андора с екскурзовод  на руски език
 • Настаняване за 5 нощувки със закуски в Каркасон в хотел Des 3 Couronnes 4* или подобен
 • Сити тур Каркасон и Керибюс с екскурзовод на руски език
 • Сити тур Перпинян и Жирона с екскурзовод на руски език
 • Входни такси за Саграда Фамилия, крепостта Керибюс, катедралата Жирона
 • Трансфер с минибус: Каркасон-летище Барселона през Жирона
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването със застрахователна премия 10 000 евро на човек
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Лични разходи
 • Екскурзии до Алби, Тулуза, Безие и Нарбон – възможност срещу допълнително заплащане  при мин. 10 човека
 • Всичко, неописано в програмата и в „Цената включва”

Цената включва

ПРОГРАМА

06.10.2018 Барселона
Среща на летище София за полет София – Барселона.
Посрещане на летището в Барселона от представител на фирмата-партньор в Испания и настаняване. Свободно време. Нощувка
 
07.10.2018 Барселона
Закуска в хотела, след която Вашият екскурзовод с руски език (при наличност с български език) ще ви вземе за посещение на Саграда Фамилия. По пътя до там ще минете покрай къщите Каса Батло и Каса Мила, дело на известния испански архитект Антонио Гауди, чието творение е и базиликата Саграда Фамилия, останала незавършена при неговата смърт. Ще разгледате катедралата и ще се запознаете с особеностите в стила на Гауди. Ще имате възможност да се разходите и из друго негово творение Парка Гюел.
Свободно време и нощувка.
 
08.10.2018 Андора-Каркасон
Закуска в хотела, след която ще ви вземат от хотела, за да продължите към Каркасон през Андора (около 3 часа ще отнеме пътуването до Андора през планински проходи и красиви долини.) При пристигането си в Андора ще имате свободно време да се запознаете с града-държава и ако решите да пазарувате от безмитните магазини.
В Каркасон ще пристигнете в късната вечер (около 20.00 ч.) и ще бъдете настанени в хотела за следващите 5 нощувки.
 
09.10.2018 Каркасон - Керибюс
Закуска в хотела.
След закуска ще бъдете взете от Вашия екскурзовод за обиколка на Каркасон и средновековната крепост, сякаш излязла от филма на Уолт Дисни. Цитаделата, която заема по-голямата част от стария град Ла Сите е град в града. Заобиколен е от най-дългите стени в Европа (близо 3 км) и защитен от 52 островърхи кули (бойни и наблюдателни). Тук ще бъдете посрещнати от тесните улички и снабдените с бойници кули на крепостта, която е образец на военната архитектура и е най-голямата запазена крепост от Средновековието в Европа. Каркасон е включен в списъка на Световното културно наследство на Юнеско със средновековния си град, но скалите около града са били населени от хора още от 6 в. пр.н.е., а следи от живот има още от 3 в.пр.н.е. Най-забележителното обаче в историята на града е ролята му в Албигойския кръстоносен поход от 1209 г., когато е укрепление на катарите.
След Каркасон обиколката Ви ще продължи към крепостта Керибюс – последното убежище на катарите, кацнала върху скалите на висок хълм, крепостта е една от най-добре запазените. Стратегически разположена така, че да не може да бъде обстрелвана с катапулти Керибюс удържа на атаките на кръстоносците чак до 1255 година, когато защитниците, останали без вода и храна сами се предават. Освен впечатляващите стени и кули крепостта предлага и смайващи гледки към Монсегюр, Бугараш (мнозина свързват прозхода на името му, а и основаването му с българските богомили) и цялата околност.
Нощувка.
 
10.10.2018 Свободен ден или възможност за посещение на Алби
Закуска в хотела. Свободно време или възможност да посетите Алби – център на катарството през 12 и 13 в., построен на двата бряга на река Тарн и свързан от моста между тях, а катарите често са наричани и албигойци (по името на града). През 1208 г. папа Инокентий III, заедно с краля на Франция предприемат кръстоносен поход срещу катарите, известен като Албигойски кръстоносен поход. Катарите са унищожени, а Алби преминава без много съпротива в лагера на католиците. По този начин градът попада под влиянието на френската корона, а областта е присъединена към Франция. За да засили влиянието на църквата в района, към края на 13-ти век епископът Бернар дьо Кастане построява укрепен епископален дворец и впечатлителна катедрала, която ще имате възможност да разгледате. В Алби е роден през 1864 г. и Тулуз Лотрек, чийто музей също е включен в програмата.
Връщане в Каркасон. Нощувка.
Цена на пътуването до Алби: 180 евро на човек при група мин. 10 човека
 
11.10.2018 Свободен ден или възможност за посещение на Тулуза
Закуска в хотела, след която следва свободно време или възможност да посетите Тулуза, наречен Розовия град заради преобладаващия цвят в сградите и вратата към Югозападна Франция заради стратегическото си местоположение. Градът е известен още от 2 в. пр.н., но своя разцвет изживява през 15 в., когато се развива търговията с вино от Бордо, текстил и зърнени култури. Разрастването и забогатяването на местното население се изразява в изграждането на пищни сгради в цяла Тулуза, като част от тях могат да бъдат видени и днес. Тулуза впечатлява с красивите църковни сгради, като Катедралата е едно от най-посещаваните места в града, както и Базиликата „Свети Сернин”, посветена на мъченика Сернин (най-голямата сграда в римски стил в Западна Европа, издигната от красиво наредени бледорозови тухли през 11 в.). Отделно Тулуза е известна и като дом на многобройни музеи като Музей на съвременните изкуства, Музей на Августините, който ще посетите и е разположен в един от най-добре запазените манастири във Франция, и други. Не на последно място тук е построен и първият самолет Конкорд. Тулуза е важен център за развитието на космическите и самолетни технологии и тук ще посетите завода, където се сглобява Еърбъс A380, който е един от най-големите пътнически самолети в света и ще се запознаете с технологията по изграждането му от дизайна до маркетинга и пласмента му (ще видите истински самолети от място, което е специално предназначено за туристи и от където се открива възможност да се наблюдава линията на производство. Ще имате възможност да видите и тестови полет). Ще посетите и музея Аероскопия.  Няма да подминете и административната част на града, Капитол, както и новия мост, свързващ двете части на града.
След времето за обяд ще посетите Лиму, известен с производството на пенливи вина по технологията за производство на шампанско, където ще може да дегустирате някои от най-известните френски вина и най-старото пенливо вино във Франция „Бланкет де Лиму”.
Цена на пътуването: 190 евро при мин. 10 човека
 
12.10.2018 Сводно време или посещение на Безие и Нарбон
Закуска  в хотела. Свободно време или възможност за посещение на Безие и Нарбон.
Безие е град тясно свързан с катарството, разположен върху скала над река Орб. Той става арена на едно от най-кървавите събития в историята на катарството по време на Албигойския кръстоносен  поход. Тук ще посетите Катедралата St. Nazaire - огромна Римска катедрала датираща от XIII век и заемаща прекрасно място, от където се разкрива прелестна гледка към лозята, както и моста - аквадукт над канал Миди, който е първия по рода си плавателен канал, прокопан с цел да свърже Средиземно море с Атлантическия океан.
Следобяд ще отпътувате за Нарбон, като по пътя ще посетите абатството Фронтфойд, изиграло важна роля  при унищожението на катарите, едно от най-добре запазените френски абатства. Към абатството има и впечатляваща розова градина и терасирани в италиански стил градини. Град Нарбон е първата римска колония извън Италия. Основана е през 118 г. пр. Хр. в тогавашна Галия като Колония Нарбо. През Средновековието Нарбон е едно от средищата на катарите.
Възможност на мястото на Безие да се посети винарска изба Château l'Hopitalet, разположена в сърцето на винарския район Лангедок и гледаща към Средиземно море, където ще дегустирате прочутите френски вина.
Цена на пътуването: 190 евро при мин.10 човека
 
13.10.2018 Перпинян-Жирона-Барселона
Закуска в хотела, след която ще бъдете взети от екскурзовода и ще продължите към Перпинян, някогашната столица на кралство Майорка и графство Русийон. През Средновековието Перпинян е ту френски, ту испански, като накрая става френска територия. Това е последният голям град в Лангедок (областта, в  която се намирахме до сега) преди испанската граница. Следва отпътуване към Барселона през Жирона, където ще имате възможност да разгледате града, запазил средновековния си облик, известен с една от най-големите готически катедрали в Испания, която ще посетите.
Пристигане на летището в Барселона и полет до София.
 
Край на тура!
 
Оферта № Е256


Задай въпрос