Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с Водопада “Виктория” и сафари в национален парк крюгер

Дати:
Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с Водопада “Виктория” и сафари в национален парк крюгер
0 лв.
Продължителност: 11 дни / 9 нощувки
Маршрут: Йоханесбург - Виктория Фолс – *Ботсвана (Чобе) – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Перла – Франчук – Стеленбош
Вид транспорт: Самолет от София
Програма
ПРОГРАМА
 
1-ви ден: 18.03 / София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч.
 
2-ри ден: 19.03 / Йоханесбург
Кацане в Йоханесбург в 11:05 и посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел  Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*. Настаняване и свободно време за освежаване и почивка. Следва среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за следобедна обиколка на най-важният промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Ще минем покрай централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкусктва, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора  и скелет на динозавър от преди 130 милн. години. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площата на Нелсън Мандела с 6-метроваа статуя. Продължаваме с обиколка на Совето – район на Йоханесбург с тъмнокожо население. Завръщаме се в хотела. Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти в комплекс Emperors. Нощувка.
 
2-ри ден: 20.03 / Йоханесбург – Виктория Фолс
След закуска, освобождаванe на стаите, трансфер до летището и кратък вътрешен полет дo Замбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 4* в близост до водопадите. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.
 
3-ти ден: 21.03 / Виктория Фолс
След закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела и свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме полет с хеликоптер над водопада – едно преживяване, което се помни цял живот и “разходката” с лъв). Нощувка.
 
4-ти ден: 22.03 / Виктория Фолс – Ботсвана (Нациоален парк Чобе) – Виктория Фолс
Закуска. *По жлание днешния ден се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна шоу програма и „Бома-вечеря” ( в ”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.
 
5-ти ден: 23.03 / Виктория Фолс – Йоханесбург – парк Крюгер
Закуска, освобождаване на хотела и полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуваме към парка Крюгер. Това ще бъде целодневно пътуване, по време на което ще имате възможност да видите прекрасни природни забележителности. Нощувка и вечеря в Национален парк Крюгер – Kruger Park Lodge 4*.
 
6-ти ден: 24.03 / парк Крюгер
Закуска и целодневно сафари. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.
 
7-ми ден: 25.03 / Крюгер - Кейп Таун
Закуска и трансфер до летището в Скукуза и полет до Кейп Таун. Пристигане в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се  в близост до района на голeмия търговски и развлекателен център  Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Следва обиколка на града изкачване до Тейбъл Маунтин с въжената линия. Завръщане в хотела и нощувка.
 
8-ми ден: 26.03 / Кейп Таун - Нос Добра Надежда
Закуска. Следва целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Свободно време за обяд (препоръчваме ви ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти и красив панорамен изглед).  По пътя до Нос Добра Надежда  ще имате възможност да посетите остров със моржове и колония от пингвини. Завръщане в хотела около 18.00 часа и *пожелание вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка.
 
9-ти ден: 27.03 / Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим  трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и  Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун. *По желание в 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с мюзикално артистично представление, с включен Welcome drink в Rockwell Theatre.  Нощувка.
 
10-ти ден: 28.03 / Кейп Таун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време. Следва трансфер до летището за директен полет в 17:20 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 05:05 часа.
 
11-ти ден: 29.03 / Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта следващия ден.


Цената включва:
 1. Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София;
 2. Самолетен билет до Йоханесбург – Виктория Фолс - Йоханесбург;
 3. Самолетен билет Скукуза - Кейп Таун;
 4. Всички летищни такси и включен багаж до 23 кг за всички полети;
 5. Всички трансфери по програмата;
 6. 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4* или подобен;
 7. 3 нощувки със закуски във Виктория Фолс в The Kingdom 4* или подобен;
 8. 2 нощувки със закуски, обяди и вечери в нац. парк Крюгер в Kruger Park Lodge 4* с включенo целодневно сафари;
 9. 3 нощувки със закуски в Кейп Таун - Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен;
 10. 9 закуски, 2 вечери и 2 обядa;
 11. Дегустация на вина и сирена във винените ферми около Кейп Таун;
 12. Панорамна обиколка на Йоханесбург;
 13. Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и разядки;
 14. Обиколка на Водопада Виктория с включена такса за парка;
 15. Входни такси за посещаваните обекти;
 16. Изкачване на Тайбъл Маунтин с въжена линия;
 17. Екскурзия до н. Добра Надежда и круиз до о-ва на тюленитe и о-ва на пингвините;
 18. Водач - eкскурзовод на български език през цялото пътуване;
 19. Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро.


Цената не включва:
 1. виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. Шипка” 7. Телефон: 359 2 983 3505;
 2. Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.
 3. такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
 4. Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
 5. Разходка с лъв с включен трансфер – 145 евро
 6. Еднодневна екскурзия до Ботсвана, парка Чобе с включен обяд – 150 евро
 7. Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 евро
 8. Вечеря с мюзикално артистично представление в Rockwell Theatre, с включен Welcome drink и двупосочен трансфер от/до хотела – 55 евро
 9. По желание бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 30 евро
Оферта № Е284


Задай въпрос